Prens Harry babası Kral Charles’ın davetini yine reddetti

Yayın tarihi: 6 Kasım 2023 Pazartesi 4:21 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2023 Pazartesi 4:21 pm

Kral Charles ve diğer kraliyet üyeleriyle arası iyice açılan Prens Harry, babasının 75’inci doğum günü kutlaması davetini reddetti.

İngiltere Kralı Charles, doğum gününü gelecek salı günü Londra’daki Clarence House’da düzenlenen bir partiyle kutlayacak. Kral Charles’ın 75’inci doğum günü kutlaması davetini Prens Harry reddetti. Yakın aile üyeleri ve arkadaşlarının katılacağı kutlamaya Sussex Dükü olan oğlu Prens Harry ve eşi Meghan Markle katılmayacak.

Kral Charles’ın kararı İngiltere’yi salladı! Prens Harry ve Meghan Markle’a tahliye şoku

2022 EYLÜL’DEN BERİ GÖRÜŞMÜYORLAR

NTV’nin Daily Mail’den aktardığına göre, Harry, “Yedek” (Spare) adlı otobiyografik kitabının kraliyette yarattığı sarsıcı etkinin ardından babasıyla birlikte olma şansını reddetmiş oldu. Bu, Harry’nin babasıyla görüşme şansını ikinci reddedişi. Eylül ayında, Kral Charles’ın oğlu Harry’yi Kraliçe Elizabeth’in Balmoral’daki ölüm yıl dönümü anmasına davet ettiği, ancak Harry’nin o dönemde İngiltere’de olmasına rağmen bir hayır kurumu etkinliğine katılmayı tercih ettiği görülmüştü. Charles ve Harry, birbirlerini Kraliçe’nin hayatını kaybettiği Eylül 2022’den bu yana görmüyor. Harry, babaannesinin cenazesi için İngiltere’ye gitmiş ve ailesiyle yan yana gelmişti. Harry ayrıca babası Kral Charles’ın 6 Mayıs’ta gerçekleşen taç giyme töreni için ABD’den İngiltere’ye uçmuş, ülkesinde sadece 28 saat kalmıştı. Özel aile yemeğinde, resmi veya gayri resmi fotoğraflarda yer almayan Harry, babasıyla da birebir diyaloga girmemişti.

Prens Harry artık ‘Majesteleri’ değil

SOĞUKLUK KİTAP KAYNAKLI OLABİLİR

Kraliyet kaynaklarına göre, Harry, 15 Eylül’deki doğum günü için de babası Kral Charles ve ağabeyi Prens William başta olmak üzere hiçbir kraliyet üyesinden kutlama mesajı almadı. Harry ile babası arasındaki soğukluğun, Harry’nin kitabında Kraliçe Camilla’yı kötü tasvir etmesinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Prens Harry’nin anı kitabı ‘Spare’ satışa çıktı

70. YAŞINI KUTLAMIŞTI

Kraliyet görevlerini bırakarak eşi Meghan Markle ile ABD’ye taşınan Harry, babasının 70’inci yaş doğum gününde, eşi ile balayı tatilini erteleyerek babasının doğum gününü kutlamıştı.

Kral Charles tacı taktı