Portekiz’de sol hükumet haftada dört gün çalışma denemelerine başladı

Yayın tarihi: 5 Haziran 2023 Pazartesi 1:07 pm - Güncelleme: 5 Haziran 2023 Pazartesi 1:07 pm

Portekiz’deki sol hükumet, çalışma süresini haftada dört güne indirme kararının pilot uygulamasına 100 şirkette başlandığını açıkladı.

Portekiz Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Dayanışma Bakanı Ana Mendes Godinho, 5 Haziran itibarıyla yürürlüğe giren kararname gereği, işverenlere ve gönüllü olarak katılmak isteyen işçilere yönelik olarak, maaşları etkilemeden haftalık çalışmanın dört güne indirilmesi uygulamasının başlandığını kaydetti.

Bakanlıktan verilen bilgilerde, haftalık çalışma saatlerinin 40’tan 32’ye indirilmesini içeren haftada 4 gün çalışma pilot uygulamasına 100 kadar şirketin katıldığı, toplamda 350 bin avro tutacak bu programla ilgili bütçenin İstihdam ve Mesleki Eğitim Enstitüsü tarafından karşılanacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre pilot programa katılan şirketler, haftada dört gün çalışma uygulamasının öncesinde, sırasında ve sonrasında şirket ve personel ile ilgili verimlilik, ara maliyetler, çalışanların refahı gibi konulardaki bilgilerini bakanlık ile paylaşarak bir rapor hazırlayacak.

Portekiz Ligi’nde Atsu için anma! Takım kaptanları formasıyla maça çıktı