Polonya’da forma giyen Rus hokey oyuncusuna casusluk iddiasıyla tutuklama!

Yayın tarihi: 30 Haziran 2023 Cuma 1:44 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2023 Cuma 1:44 pm

Polonya İç Güvenlik Ajansı (ABW), birinci ligde yer alan bir hokey takımında forma giyen Rus oyuncuyu casusluk iddiasıyla gözaltına aldı. Sporcu, çıkarıldığı mahkeme tarafından 3 aylığına tutuklandı.

Polonya Adalet Bakanı Zbigniew Ziobro sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ‘sporcu kimliği altında faaliyet gösteren bir Rus casusunun’ tutuklandığını söyledi. Bakan Ziobro, “Rus casusları birer birer düşüyor. Polonya Ulusal Savcılığı ve ABW’nin bir başarısı daha” dedi. Ziobro, tutuklanan şahsın Polonya’da birinci ligde mücadele eden hokey takımlarından birinde forma giydiğini ve ülkede çökertilen ‘Rus casusluk şebekesi’nin 14’üncü üyesi olduğunu öne sürdü.

Putin destekçilerini öptü

Yabancı istihbarat lehine Polonya’daki bazı voyvodalıkların kritik altyapılarının belirlenmesine ilişkin çalışmalar yürüttüğü ve faaliyetleri karşılığında düzenli olarak ödüllendirildiği iddia edilen Rus sporcu, çıkarıldığı mahkemece 3 ay süreyle tutuklandı.

Polonya yasalarına göre, yabancı devlet lehine casusluk yaptığı belirlenen kişiler 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor.