Polisin darp ettiği Tele1 muhabiri ve kameramanı hastanede!

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2022 Salı 10:58 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2022 Çarşamba 8:41 am

Gezi Direnişi’nin 9. yıldönümü nedeniyle Taksim’de yapılacak olan eylemi takip eden Tele1 Muhabiri Engin Açar ve Kameraman Umutcan Yitük, polis şiddetiyle karşı karşıya kaldı. Yere yatırılıp tekme atılarak darp edilen Tele1 çalışanları, olayın ardından darp raporu almak üzere hastaneye başvurdu.

Gezi Parkı Direnişi’nin 9. yıldönümü dolayısıyla haber takibi için gittikleri Taksim’de polis tarafından darp edilen Tele1 Muhabiri Engin Açar ve Kameraman Umutcan Yitük, hastaneye başvurdu. Tomografi çekildikten sonra tedavilerine başlanan Açar ve Yitük, işlemlerinin ardından darp raporu alacak.

Gezi Direnişi’nin 9. yılı! Taksim’de polis müdahalesi

NE OLMUŞTU?

Bugün Taksim’de haber takibi yaptığı sırada Engin Açar biber gazına maruz kalmış, daha sonra ise polisler tarafından iteklenerek darp edilmişti.

Umutcan Yitük ise onlarca polis tarafından ablukaya alınıp, yere yatırıldıktan sonra polislerin tekmesine maruz kalmıştı.

 

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GEÇMİŞ OLSUN PAYLAŞIMI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, polis şiddetine uğrayan gazeteciler için Twitter hesabından paylaşım yaptı. Özgür Özel’in paylaşımı şöyle:

“Taksim’de polisin fiziksel müdahalesine maruz kalan Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz, Tele1 muhabiri Engin Açar ve Tele1 kameramanı Umutcan Yitük’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Tüm çabamız ‘Orantısız polis şiddeti’ kavramının tarih olduğu demokratik iklimi yaratmak için…”

TELE1 ekibine polis şiddeti! Merdan Yanardağ: Şikayetçi olacağız yakalarını bırakmayacağız