PlayStation 5 satışlarında patlama yaşandı

Yayın tarihi: 14 Mart 2023 Salı 7:30 am - Güncelleme: 13 Mart 2023 Pazartesi 10:18 am

Sonunda stok problemlerinin çözülmesiyle birlikte PlayStation 5 satışlarında patlama yaşandı. Satışlar bir önceki yıla kıyasla yüzde 450 arttı.

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, 2020’nin kasım ayında çıktı çıkmasına ama Sony’nin umut ettiği çıkışı yapamadı. Çünkü PS5, pandemi döneminin etkisiyle uzun süre stok problemleriyle boğuştu. Bu problemler Türkiye’de o kadar belirgin olmadı belki ama özellikle ABD, Avrupa ülkeleri, Japonya gibi talebin daha yüksek olduğu bölgelerde ciddi şekilde kendisini gösterdi. Bu bölgelerde PS5 satın almak isteyen kişiler, stoklar boş olduğu için bazen aylarca beklemek zorunda kaldı. Neredeyse iki yıl boyunca çözülemeyen bu sorun haliyle PS5 satışlarını da ciddi şekilde etkiledi.

Ancak Sony, geç de olsa stok problemini çözdü. Son birkaç aydır PlayStation 5 stokları konusunda herhangi bir sorun yaşanmıyor. Yakın gelecekte de yaşanacak gibi durmuyor. Sony stok problemini nihayet çözmüş durumda. Ve bu durum satışlarda da etkisini gösterdi. Son dönemde PS5 satışlarında ciddi bir patlama yaşandı.

PlayStation 5

Famitsu tarafından paylaşılan verilere göre şubat ayında Japonya’da 366.982 PlayStation 5 satıldı. Bu da satışların bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 450 arttığı anlamına geliyor. Çünkü 2022’nin şubat ayında Sony, sadece 65 bin PS5 satabilmişti. Üstelik bu inanılmaz artış sayesinde PS5, Japonya’da uzun süredir en çok satan konsol olan Nintendo Switch’i de geçmeyi başardı. Şubat ayında Japonya’da satılan PS5’lerin sayısı satılan Nintendo Switch’lerden fazlaydı.

Teknoloji dünyasının bankası battı

 

Bu rakamlar sadece Japonya’yı kapsıyor olsa da ülkede PS5 satışlarında böylesine büyük bir artış yaşanması, dünyanın geri kalanı için de önemli bir gösterge. Özellikle Hogwarts Legacy ve Wild Hearts gibi popüler oyunların çıkışı, PlayStation satışları üzerinde oldukça olumlu bir etki yaratmış gibi görünüyor.