Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş dünyada para piyasalarını sarsmaya devam ediyor. Uzun süre 13 lira bandında kalan dolar savaş ile birlikte yeniden 14 liranın üzerine çıktı. Zaporijya Nükleer Santrali‘nin Rusya’nın kontrolüne geçtiği iddialarıyla birlikte Bitcoin 41 bin dolar bandına kadar geriledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı operasyon müzakere görüşmelerine rağmen tüm şiddetiyle devam ediyor. Sabah saatlerinde gelen Zaporijya Nükleer Santrali’nin Rusya’nın kontrolüne geçtiği iddiası para ve kripto piyasasında adeta deprem etkisi yarattı. Savaşın başlamasının ardından 14 liranın üzerine çıkan dolar gelen haberlerle birlikte 14.20 liraya kadar yükseldi. Euro ise 15.60 liradan işlem görüyor. Sterlin de 18.91 lira seviyesinden alıcı buluyor.

ALTIN FİYATLARI:

Gram altın: 884 lira
Çeyrek Altın: Bin 460 lira
Cumhuriyet Altını: 5 bin 951 lira

Avrupa’nın en büyük nükleer santrali Zaporijya’da yangın tehlikesi geçti! İşte dakika dakika gelişmeler…

NÜKLEER İDDİASI KRİPTO PARALARI ÇÖKERTTİ

Zaporijya Nükleer Santrali’nin Rusya’ya geçtiği yönünde yayılan iddialar sonrası yatırımcı paralarını dolar ve altına çekince Kripto para piyasalarında adeta deprem yaşandı. Kripto para birimlerinin en büyük hacime sahip olan birimi Bitcoin, 2 Mart’ta 45 bin doların üzerine kadar çıktıktan sonra gelen haberlerle adeta çakıldı. Bitcoin 41 bin dolardan işlem görüyor.

 

Diğer Kripto para birimleri:

Ethereum: 2 bin 700 dolar

Avax: 77 dolar

Cardano: 0.868 dolar