Hastane rektörü, Asiye’nin son durumunu paylaştı

Yayın tarihi: 2 Ocak 2022 Pazar 11:39 am - Güncelleme: 2 Ocak 2022 Pazar 2:19 pm

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Gaziantep’te pitbull saldırısında ağır yaralanan Asiye Ateş’in (4) başında saçlı doku olmadığını, hem çene kemiğinde hem yüz sinirlerinde tahribat oluştuğunu ifade etti. 

Gaziantep’te 22 Aralık’ta oturdukları sitenin bahçesinde pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan Asiye Ateş‘e, sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde pazar günü 4 saatlik operasyonla doku nakli yapıldı. 

Tamamen uyandırılan Asiye, yoğun bakımdaki cihaz desteğinden de ayrılarak servise alındı.

“ENFEKSİYON RİSKİ VAR”

AÜ Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, minik Asiye’nin sağlık durumu hakkında  “Yaptığımız ilk ameliyatın amacı; aslında dokuları kurtarmak ve daha hayati organlarını korumaktı. Şu an yapılan ameliyatla bunu sağladık. Ancak enfeksiyon açısından takip ediliyor. Hala enfeksiyon riskinin devam ettiği günlerdeyiz. Çok ciddi enfeksiyonu yok ama olma ihtimali var. Eğer enfeksiyon riski gerilerse bundan sonraki süreçte başka ameliyatlar onu bekliyor” dedi.

MİNİK ASİYE’Yİ YENİ AMELİYATLAR BEKLEYEBİLİR

Prof. Dr. Özkan “Asiye’nin kafasında saçlı doku yok. Bunu onarmaya çalışacağız ama öncesinde maalesef köpekler hem çene kemiğini hem de yüz sinirlerine tahribat vermiş. Öncelikli tamir edilmesi gereken yüz sinirleri. Gözü korumamız, ağzının simetrisini sağlamamız gerekiyor, bu da yüz sinirleriyle oluyor. Bunu onarmamız gerekiyor. Eğer her şey yolunda giderse 10 gün içerisinde ikinci bir ameliyat yapılabilir” diye konuştu.

“AĞIZA GİDEN SİNİRLERDE MALESEF TAHRİBAT VAR”

Asiye’nin yüz felci ve işitme kaybı riski olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Özkan “Yüzün sinirleri birkaç dala ayrılıyor. Gözü koruyan, ağız köşesine giden sinirler var. Ağıza dal veren sinirlerde maalesef tahribat olduğu görülüyor. Şu an hala ödemden dolayı net bir şey söylemek kolay değil. 1-2 gün içerisinde daha çok netleşecek ama hissiyat bu yönde. Ağız köşesinin simetrisini sağlamak anlamında ameliyat yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Asiye’nin kulağının koptuğu söylentilerine açıklık getiren Prof. Dr. Özkan, “Kulağında tahribat vardı ama şu an için iyi” dedi.

Pitbull saldırısının yaşandığı sitenin yöneticisinin ifadeleri ortaya çıktı