Pişkinliğin bu kadarı! Enkazı kaldırılmadan patrona ‘moral yemeği’ düzenlediler

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2020 Cumartesi 2:18 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2020 Cumartesi 11:11 pm

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamada 7 işçi hayatını kaybetti, 118 işçi yaralandı. Facianın daha enkazı kaldırılmamışken, MÜSİAD Genel Başkanı ve Şube Başkanları, Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası sahibi MÜSİAD Şube Başkanı Yaşar Coşkun’a destek vermek için yemek düzenledi. MÜSİAD yaptığı açıklamayla yemeği savundu.

Sakarya’daki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada dört işçi hayatını kaybetti, 118 işçi de yaralandı. Hastaneye kaldırılan 118 işçiden 92’si taburcu oldu, 22’sinin tedavisi sürüyor.

Hava fişek fabrikasındaki faciayla ilgili soruşturma başlatıldı

‘MORAL YEMEĞİ’

Patlamanın ardından fabrika sahibi Yaşar Coşkun’a destek vermek için MÜSİAD Genel Başkanı ve Şube Başkanları Sakarya’da bir moral yemeği düzenledi. Görüntüleri sosyal medyada paylaşan MÜSİAD Bursa Şubesi tepkilerin ardından paylaşımı kaldırdı.

Sakarya’da havai fişek fabrikasında patlama: 4 ölü, 97 yaralı… 45 kişi kayıp

Yandaş medya yine çuvalladı! Sakarya’daki patlama görüntüleri yerine bakın ne yayınladılar

 

AYNI FABRİKADA YEDİNCİ PATLAMA

Fabrikada daha önce 7 patlama daha yaşandığı ve ismini değiştirerek faaliyetlerine devam ettiği ortaya çıktı.

Sakarya’nın Hendek ilçesinde facianın yaşandığı Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nın 2011 yılına kadar meydana gelen ve 3 kişinin ölümüne yol açan 7 patlama sonrasında Kocaeli Çalışma Bölge Müdürlüğü iş müfettişleri tarafından kapatıldığı öğrenildi. Fabrika birkaç ay içerisinde eksiklerini giderdikten sonra isim değiştirerek yeniden açıldı.

HASTANEDE TEDAVİ GÖREN İŞÇİ YAKINI: İŞÇİNİN CANI UCUZ, ÇÜNKÜ DEVLET PATRONDAN YANA

İŞÇİLER: 4 GÜNDÜR ISINMA YAPIYOR DİYE UYARIYORDUK

Sakarya’daki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası yaralanan işçileri CHP heyeti ziyaret etti. İşçiler fabrikadaki mallarda ısınma olduğunu ve bu konuda 4 gündür uyarı yapmalarına rağmen önlem alınmadığını söyleyerek, “Isınma olmaması gereken bir şey, uyardık ama dinlemediler” dediler.

İşçilerden Nuray Cihangir olay hakkında şunları söyledi:

“Patlama üretim sırasında olmadı, arka depoda olmuş. Depolara konulan mallardandır. Isındıkları için. İşçide şu an bir hata yoktur. Mallarda ısınmamız vardı, 4 günden beri ben malları dışarı serdim. Söylüyordum içeriye. Malların dışına kağıttan bir jelatin sarılır. O jelatin mallara ısınma yapmış. 4 gündür söylüyordum ve yanımdaki işçileri de uyarıyordum. Benim bölümümde ölüm yok. Bütün bölümleri uyarıyordum, kapının önüne bir karton bir şey koymayın da her an kaçabilelim. Patronum da şimdi hakkını yemeyelim, o bile diyordu: ‘Dikkat edin, dışarı atılmalı. Az getirttirin.”

Ağır yaralı başka bir kadın işçi ise patlamayı görmediğini ve yanlış tarafa kaçtığını belirtirken, refakatçisi işçilerin sürekli üretim yerindeki sıcaklık konusunda uyarıda bulunduğunu açıkladı.

İŞÇİLER: 4 GÜNDÜR ISINMA YAPIYOR DİYE UYARIYORDUK

‘ÇALIŞMAMIZ İÇİN BASKI YAPIYORLARDI’

13 yıllık çalışan Kesiban Yolcu da fabrikada mallardaki ısınmadan bahsederek, “Malları ısınma yapıyor diye dışarı sermişler. Bunlar patladı diyorlar ama patlasa dün patlardı. Üretim bölümünden çıktığını tahmin ediyorum. Isınma vardı orada. Isınma olmaması gereken bir şey, uyardık ama dinlemediler” dedi. Sendikaları olmadığına dikkat çeken Yolcu, “Çalışmamız için çok baskı yapıyorlardı. Mal çıkacakmış” diye vurguladı.

Sağlık Bakanı Koca, Sakaryalıları uyardı! ’12 saat dışarı çıkmayın’

PATLAMADA EŞİNİ KAYBEDEN SALİH ÇELİK: BÜYÜK PATRON ÖLMEDİ

Patlamada eşini kaybeden Salih Çelik: “Hakkını ararsan böyle. Biz acısını çekeriz. İki oğlum var. Bize kim bakacak? Büyük patronlar ölmedi. Bir Allah’ın kulu telefon açmadı. Başınız sağolsun demiyorlar. Onlar kendi malının peşinde. Benim eşim ölmüş. Kendi acımızla kavruluyoruz” diye sitem etti.

ERDOĞAN PATRONU ARADI

Patlama sonrası dün fabrika sahibiyle bir kaç kez görüştüğünü açıklayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendileri de şu an itibarıyla ola yerinde ilgili arkadaşlarla beraber çalışmaları sürdürüyorlar. Ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de şifalar temenni ediyorum. Temennimiz odur ki inşallah bir an önce yangın tamamıyla kontrol altına alınmaktan öte söndürülmüş olsun ve daha büyümeden bu işi bitirmiş olalım.” ifadelerini kullanmıştı.

 

MÜSİAD’DAN YEMEK AÇIKLAMASI

7 işcinin hayatını kaybettiği havai fişek fabrikasındaki patlamadan sonra fabrikanın patronuna moral yemeği düzenleyen Müslüman İş Adamları Derneği (MÜSİAD) konuyla ilgili açıklama yaptı.

MÜSİAD açıklamada şu ifadelere yer verdi:

MÜSİAD’ın akşam saatlerinde basın kuruluşlarına gönderdiği açıklama şöyle.. “MÜSİAD sadece bir sermaye örgütü değil, yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayan; üyeleri ve üyelerinin çalışanları ile büyük bir yuvadır. Bizler, tek amacı para kazanmak olmayan, kazancın paylaştıkça arttığını, acının da paylaştıkça azaldığını bilen bu şuurla insani değerleri 30 yıldır kendine düstur edinmiş bir yapıyız. Bizler, o elim patlama sonunda hemen o gün, yöneticilerimiz ve yakın çevredeki illerden gelen diğer üyelerimiz ile bir araya gelmiş ve işçi kardeşlerimiz için yapacağımız tüm faaliyetlerin ve yardımların planlamasını yaparken; anlamadan, gerçeği bilmeden ve insani etikle bağdaşmayan bir karalama ve iftira hareketinin hedefi olduk. Bizler, uzun ve elim bir günün sonunda, insanlarımız için işçi kardeşlerimiz için neler yapabileceğimizi konuşurken, fabrika sahibinin kendisinin de orada olmadığı bir ortamda sanki akşam yemeğinde keyif yaparmışız gibi başlatılan bu iftira kampanyasını kınıyor ve bunları yapanları bir kez daha tarihin ve ülkemiz insanının vicdanına teslim ediyoruz. Böylesi saldırılar ile ilk kez karşılaşmıyoruz ve art niyet baki kaldığı sürece belli ki bu son da olmayacak. Ancak bizler, inancımızın gereği olarak bu haksız iftiraları bile hoşgörü ile karşılıyor; yine de meselesi memleketi olan tüm iyi niyetli kardeşlerimizle beraber yürümeye devam edeceğimizi buradan kamuoyuna bildiriyoruz. Çünkü MÜSİAD’ın büyüklüğüne yakışan budur.”