Pınar Gültekin davasında gece yarısı tutuklaması

Yayın tarihi: 22 Şubat 2022 Salı 12:29 am - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 12:29 am

Muğla’da öldürülen Pınar Gültekin cinayeti davasında yeni bir gelişme yaşandı. Sanık Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı tutuklandı.

Muğla’da bir buçuk yıl önce erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tarafından diri diri yakılarak öldürülen Pınar Gültekin cinayetinde karar duruşması öncesi katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı ile ilgili ‘kasten öldürme’ suçuna iştirak ettiği yönünde Pınar Gültekin’in avukatı Rezan Epözdemir tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu.

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 10’uncu duruşmada savcılık tarafından yapılan suç duyurusunun beklenilmesi için karar duruşması 11 Nisan’a ertelenmişti. Savcılık tarafından dosya sulh ceza mahkemesine gönderildi. Sabah saatlerinde gözaltına alınan Mertcan Avcı, sulh ceza mahkemesince tutuklandı.

“İLK KEZ BUGÜN RAHAT UYUYACAĞIM”

Kararı değerlendiren Gültekin Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, “Adalet ve hakkaniyet tecelli etti, toplumsal vicdan rahatladı” diye konuştu. Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin de “Avukatımız Rezan Epözdemir olmasaydı bu cinayetin üstü örtülecekti. Sadece Cemal Metin Avcı tutuklanacak ve dosyanın üstü örtülecekti. İlk kez bugün biraz daha rahat uyuyacağımı sanıyorum” dedi.

Pınar Gültekin Davası’nı bu kez ek iddianame uzattı