Pınar Gültekin Davası’nı bu kez ek iddianame uzattı

Yayın tarihi: 14 Şubat 2022 Pazartesi 10:50 am - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 6:05 pm

Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından katledilen Pınar Gültekin davasının 10’uncu duruşması bugün görüldü. Duruşma ek iddianame talebiyle 11 Nisan’a ertelendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı ile suç delilerini gizleyip yok eden kardeşi Mertcan Avcı  annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın yargılandığı davanın bugün 10’uncu duruşması Muğla Adliyesi’nde görüldü.

Kadın Meclisleri, Menteşe Kadın Platformu, Kadınlar Birlikte Güçlü, Kampüs Cadıları, Marmaris Kadın Platformu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) kadınlar duruşma öncesi Muğla Adliyesi önünde adalet talebinde bulundu.

EK İDDİANAME İLE ERTELENDİ

Karar çıkması beklenen duruşma 11 Nisan saat 14:00’e ertelendi.

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sanıklara kolonya ikram edilmesine tepki göstererek şunları söyledi:

“3 kez reddi hakim istedik. Bu taleplerimiz reddedildi. Karşı tarafa bugün müthiş bir hizmet vardı. Kolonya servisi vardı. Eşitliğe aykırıydı. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Buradan adalet çıkacağını düşünmüyoruz. Bugüne duruşma verilmesi de düşündürücü. Sanki başka gün yokmuş gibi.”

BABA DURUŞMADAN ÇIKARILDI

TELE 1’e konuşan Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin şunları söyledi:

“Bu kararı beklemiyorduk. Kardeşi ile ilgili biz dilekçe vermiştik. O yüzden duruşma ertelendi. İki dosyayı birleştirdiler. Katilin annesine kolonya verdiler. Benim eşimin sürekli tansiyonu yükseliyor. Bize kolonya hiç dağıtılmadı. Katil konuşurken ben kolonyaya tepki gösterdim. Siz kolonya dağıtıyorsunuz dedim. Ben tepki gösterince duruşmadan çıkardılar.”

CEMAL METİN AVCI ‘PİŞMANLIK YASASI’NDAN YARARLANMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ!

Duruşmada sanık Cemal Metin Avcı isimli erkek için ‘Canavarca hisle öldürme’den ağırlaştırılmış müebbet hapis istenirken annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, kardeşi Mertcan Avcı, eski eşi Eda Karagün ve iş ortağı Şükrü Orhan’ın ‘suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme’den yargılanması talep edildi.

Tutuklu sanık Cemal Metin Avcı, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ilet katılarak “Pişmanım. Pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum” ifadelerini kullandı. Pınar Gültekin davası hesabından yapılan paylaşımlara göre Cemal Metin Avcı Gültekin’in ölmediğini, kontrol edip ambulansı aradığını söyledi.

Adli Tıp: Pınar Gültekin hayattayken yakıldı

 

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020’de Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi’ndeki evinden ayrılmış ve ablasıyla telefonla görüştükten sonra Gültekin’den bir daha haber alınamamıştı.

Ablası Sibel Gültekin ile annesi Şefika Gültekin, Pınar Gültekin’e ulaşamayınca Muğla’ya giderek Akyaka Jandarma Karakol Komutanlığı’na kayıp ihbarında bulunmuş, 21 Temmuz günü ise Pınar Gültekin’in cansız bedenine ulaşılmıştı.

Gültekin’in öldürülmesine ilişkin davada Cemal Metin Avcı için “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, kardeşi Mertcan Avcı için ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan beş yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı, eski eşi Eda K., annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, iş ortakları Şükrü Gökhan O. ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”  suçlamasıyla yargılanıyor.

Savcı, esas hakkındaki mütalaasında sanıkların iddianamede yer alan suçlamalardan ceza almalarını talep etmişti.

Pınar Gültekin davası: ABD’ye tekrar müzekkere yazılacak