Pınar Gültekin cinayetinde Mert Avcı hakkındaki iddianame kabul edildi

Yayın tarihi: 12 Mart 2022 Cumartesi 4:15 pm - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 4:15 pm

Pınar Gültekin cinayetini işleyen Cemal Metin Avcı müebbet hapisle cezalandırılırken, kardeşi Mertcan Avcı hakkında da aynı suça iştirak ettiği gerekçesiyle müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

Muğla’da erkek şiddetiyle katledilen Pınar Gültekin davasında, Gültekin ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, cinayette sanık Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’nın da rol aldığını savundu. Gültekin cinayetini işleyen Cemal Metin Avcı müebbet hapisle cezalandırılırken, kardeşi Mertcan Avcı, hakkında da aynı suça iştirak ettiği gerekçesiyle müebbet hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi savcılığın hazırladığı o iddianameyi iade etti, savcılık da o karara itiraz etti. İtirazı inceleyen Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi, “İddianamenin iadesi kararının kaldırılmasına” karar verdi. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, “Yargılama başlayacak ama iddianameyi iade eden mahkemeden adalet çıkmasını beklemiyoruz” dedi

Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı, çıkarıldığı mahkemece “canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürmek” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı da telefon sinyallerinden ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğu tespit edilmesi üzerine, “suç delillerini gizleyip yok ettiği” iddiasıyla geçtiğimiz ay tutuklanmıştı.

Pınar Gültekin Davası’nı bu kez ek iddianame uzattı

İDDİANAMENİN İADESİ KARARI KALDIRILDI

Muğla Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Cenk Düzgün tarafından hazırlanan iddianamede, Mertcan Avcı’nın, Gültekin’in bulunduğu varildeki yangını önleyecek, sonlandıracak ve ağabeyini engelleyecek hiçbir eylemde bulunmadığına yer verilerek, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirakten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İddianame, Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme, ‘suça doğrudan etki edebilecek nitelikteki delillerin toplanmadan hazırlandığı gerekçesiyle’ iddianamenin iadesine karar verdi. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ali Cenk Düzgün, iade kararına itiraz etti. Düzgün, itirazında Mertcan Avcı hakkında yürütülen soruşturmada, mevcut verilerle toplanabilecek tüm delillerin toplandığını, suçun işlendiği hususunda yeterli şüphe oluşturacak delil elde edildiğini anlattı.

Savcılığın itirazını değerlendiren Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti. Kararda, itirazın kabulünün gerekçesi, “Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Pınar’ın kesin ölüm sebebi ile zamanının belirlenmesi için mevcut veriler bağlamında mümkün olan tüm tespitler yapılarak iddianamenin düzenlendiği kanaati oluştuğundan, yeniden rapor alınmasının artık mahkemenin takdirinde olduğu, iddianamenin iade kararının yerinde olmadığı kanaatine varılmıştır” denildi.

Adli Tıp: Pınar Gültekin hayattayken yakıldı

‘BU MAHKEMEDEN ADALET ÇIKMAZ’

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla Pınar Gültekin cinayetini ağabeyi ile birlikte işlemekle suçlanan sanığın hakkında yargılamanın başlayacağını belirten avukat Epözdemir, şunları söyledi:

“Bu sanık bakımından da yargılama başlayacaktır. Yargılamayı yapan Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargılamanın başından beri verdiği kararlar, ara kararları ve yaklaşımı nedeniyle tarafımızca mahkemenin tarafsızlığına halel gelmiş olması hasebiyle reddi hakim talep edilmiştir.

‘HUKUKİ MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ’

Bu taleplerimiz her seferinde gerekçesiz bir şekilde reddedilmiştir. Nihayetinde son olarak verilen ve üst numaralı mahkemece kaldırılan iddianamenin iadesi kararı da bu şüphelerimizi haklı çıkarmıştır. Müvekkillerde Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tarafsız olmadığına dair yerleşik bir kanaat hasıl olmuştur. Bu mahkemeden adalet çıkmayacağı aşikardır. Daha önce bunu müteaddit defalar ifade etmiştik, bu kere tarihe not düşmek için burada tekrar ifade etmek istiyoruz. Bu mahkemeden adalet çıkmaz. Maddi gerçeğin ortaya çıkması ve adaletin tecellisi için hukuki mücadelemiz bundan sonra da sonuna kadar devam edecek.”

Pınar Gültekin davasında gece yarısı tutuklaması