Peş peşe yasaklar geliyor! Konser iptallerine tepki yağdı: Sindiremezsiniz

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2022 Perşembe 4:09 pm - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 4:14 pm

Aynur Doğan, Niyazi Koyuncu, Apolas Lermi, Mem Ararat ve Edis’in ardından Melek Mosso‘nun konserinin de iptal edilmesine sanatçılardan tepki yağıyor.

Son dönemde peş peşe gelen konser iptali haberlerine ve bazı kadın sanatçıların hedef gösterilmesine sanat dünyasından tepki yağıyor. Şarkıcı Nükhet Duru “Kadın sanatçıları sindiremezsiniz” derken, Ceylan Ertem de “Dev bir bavulla bizi memleketin kapısına koymak mı istenen?” tepkisini gösterdi.

Nükhet Duru, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Melek Mosso ahlaksızlığı tetikliyormuş, Aynur Doğan ‘uygun değil’miş, Ezgi Mola tecavüze tepki verdiği için suçluymuş, Melis Sezen’in sutyensiz elbisesi ‘suç’muş, Ece Seçkin kutlama için ‘Bayan’mış! Kadın sanatçıları sindiremezsiniz, coşkuyla seyircimizle kalmaya devam edeceğiz” dedi.

Melek Mosso’dan konser açıklaması: Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak

‘MÜZİĞİ YASAKLAMAYA BAHANE BUNLAR’

Sabahat Akkiraz “Şarkıcı Melek Mosso’nun Isparta konseri ‘Milli ve Manevi değerlere AYKIRI’ diyen bir kaç kurumun baskısıyla belediye tarafından iptal edilmiş, yasaklanmış. Eskiden bu festivalde sahne alan birisi olarak kararı yanlış buluyorum. Müziği yasaklamaya bahane bunlar. Müzik susmaz. Susmayacak” ifadelerini kullandı.

‘KONSER YASAKLAR TURNESİ…’

Yasemin Göksu, son dönemde konserleri iptal edilen isimleri sıralayarak şu paylaşımı yaptı: ‘KONSER
YASAKLARI TURNESİ! #AynurDogan #MetinKemalKahraman #NiyaziKoyuncu #ApolasLermi #Edis
#MelekMosso “Falanca konser yasaklandı’ Kulağınıza ne kadar hafif geliyordur di mi? Ardında ne büyük emek, aç, sefil, kaç zorlu yıl, kaç ailenin kirası, kredisi, ekmeği var biliyor musunuz.”

‘DEV BİR BAVULLA BİZİ MEMLEKETİN KAPISINA KOYMAK MI İSTENEN?’

Ceylan Ertem de, “3 gün kala tüm hazırlıkların tamamlandığı, biletlerin tamamının tükendiği konsere iptal kararı. Dev bir bavulla bizi memleketin kapısına koymak mı istenen?” tepkisini gösterdi.

Karara diğer tepkiler şöyle:

‘BU KARARLAR TESADÜF DEĞİL’

Hayko Cepkin: Bu kararlar tesadüf değildir. Üst üste gelmesi rastlantı hiç değildir. Herhangi bir çözüm ve destek bulunmaması da ağır bir hüzün konusudur. Yalnızız. Boşuna ‘şöyle çokuz’ ‘böyle boluz’ yapmaya gerek yok.

Redd grubunun solisti Doğan Duru: Konser iptallerinden, keyfi yasaklardan artık bıktık, bu yobazlığa ve faşizme karşı tüm müzisyenlerin ve dinleyicilerin tepki göstermesi şart. bana dokunmuyor ucu diyen, düzenle hareket eden, bu konulara ses çıkartmayan, bu keyfi ve siyasi uygulamaların ortağıdır.

NE OLMUŞTU?

Aynur Doğan, Mem Ararat, Niyazi Koyuncu, Apolas Lermi ve Edis’in ardından son olarak, Melek Mosso’nun Isparta Uluslararası Gül Festivali’ndeki konseri AKP’li belediye tarafından iptal edildi. Daha önce bir konserinde “Açmak istiyorsanız açın, konuşmak istiyorsanız konuşun. Kimsenin nasıl davranmanız gerektiğini, ne yapmanız gerektiğini, nasıl giyinmeniz gerektiğini söylemesine ihtiyacınız yok kızlar. Sizin kendi kanatlarınız var. Kimsenin kanatları altında durmaya ihtiyacınız yok. Uçun” dediği için hedef gösterilen Mosso, iptal kararına “Bir kaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak, kadınlık onuruma laf atmak” diye tepki göstermişti.

‘Ahlakımıza saldırıyor’ diye suçlanmıştı! Melek Mosso’nun da konseri iptal edildi

Aynur Doğan konseri iptal edildi, siyasiler ses yükseltti

Mem Ararat’ın konseri ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle iptal edildi