Pervin Buldan canlı yayında Aynur Doğan’ın Dar Hejiroke şarkısını söyledi

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 12:02 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 1:12 am

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan 2023 seçimlerinin ilk turunda kendi adaylarını çıkartacaklarını söyledi. Pervin Buldan Kocaeli konseri  engellenen Aynur Doğan’ın Dar Hejiroke şarkısını seslendirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Enver Ayveser’in sunduğu Ayrıntılar’a konuk oldu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kocaeli Derince Belediyesi’nin tarafından konseri engellenen Aynur Doğan’a destek verdi. Buldan, Tele 1’de Dar Hejiroke şarkısını okudu.

“HDP KENDİ ADAYINI ÇIKARTACAKTIR”

Seçimlere isimler üzerinden bir değerlendirme yapmadık. Deklarasyonumuzu destekleyen herkesle oturup konuşmaya hazırız.  Mansur Yavaş’ın aday olacağını düşünmüyorum isimler üzerinden değerlendirme yapmadık. HDP’nin 3. bir yol tarifi var eğer deklarasyonum dikkate alınmazsa HDP il turda kendi adayını çıkartacaktır. Büyük ihtimalle seçimin 2. turunda  müzakere yapılır

Aynur Doğan konseri iptal edildi, siyasiler ses yükseltti

BULDAN’DAN AHMET DAVUTOĞLU’NA: KONUŞMANI İSTİYORUZ

Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık yaptığı dönemde yaşanan olaylar hakkında da konuşan Buldan, “Davutoğlu’nun Başbakanlık yaptığı dönemde Kürtlerin yaşadığı bölgelerde yaşanan ölümlerle ilgili konuşmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bazı itirafların Türkiye’nin demokratikleşmesi için çok şey sağlayacağını bilerek bunu söylüyorum” dedi.

 

BULDAN’DAN SADAT YORUMU

Kılıçdaroğlu’nun baskının ardından gündeme gelen SADAT hakkında konuşan Buldan, “Bu kurumun Türkiye’ye büyük bir zararı olacağını ön görerek soru önergelerimizi verdik. Ancak AKP hükümetinden hiçbir şekilde cevap almadık.  SADAT Başkanı’nın Bakanlar Kurulu toplantısında fotoğrafı var. Bunu inkar etmek ilişkimiz yoktur demek bu olayın üzerini örtmüyor” diye konuştu.

SADAT tartışmalarıyla birlikte ortaya çıkan seçim güvenliği konusuna da değinen Buldan, AKP’nin seçim kazanmak için türlü oyunlar oynadığını gördük. AKP’nin kolay kolay hükümeti devredeceğini çok rahat  yapacağını düşünmüyoruz. SADAT’ın silahlı bir yapı olduğunu biliyoruz. Hükümetten gelecek olan en ufak bir çağrıyla birlikte neler yapabileceklerini de biliyoruz. Geçmişte illegal örgütlerin binlerce kayıpların yaşanmasına neden olan yapı vardı. SADAT’ın da böyle olduğunu düşünüyoruz. Seçim güvenliğini sağlayamazsak AKP’nin kolay gideceğini düşünmüyorum.