Pervin Buldan bu kez Iğdır’dan seslendi: HDP ittifakla kendi adayını çıkaracak

Yayın tarihi: 8 Ocak 2023 Pazar 12:27 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2023 Pazar 12:27 pm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin kendi adayını çıkarma kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Buldan, “HDP kendi ittifaklarıyla birlikte adayını çıkaracak” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, dün Kars’ta partisinin kendi adayını çıkaracağını açıkladı. Buldan’ın açıklamasına eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından, “Yürü HDP, yolun açık olsun” diyerek destekte bulundu. HDP’nin adaylık çıkışının ardından Cumhurbaşkanlığı seçinin ikinci tura kalacağı hakkında tartışmalar başladı.

Konuyla ilgili TELE1’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan Demirtaş, “Ortak aday için HDP elinden geleni yapmıştır ve yine Sayın Buldan’ın açıklamasında belirttiği gibi kapıları tümden de kapatmamıştır. Bundan sonraki sorumluluk ve adım atma iradesi muhalefetin diğer blokundadır” ifadelerini kullandı.

Selahattin Demirtaş: HDP kapıları tümden kapatmadı

Buldan, bugün partisinin Iğdır 4’üncü Olağan İl Kongresinde konuştu. Buldan şu ifadeleri kullandı:

“İTTFAKLARIYLA BİRLİKTE ADAY ÇIKARACAK”

“Bu sıradan bir seçim değil. Anti demokratik politikaların değişeceği, haksızlığın hukuksuzluğun biteceği bir seçim olacak. Ya aydınlığı tercih ya da karanlığı. Ya barışı tarih edeceğiz ya faşizmi. 20 yılda AKP’nin ülkeyi getirdiği durumun herkes farkında. Hiçbir dönem bu kadar büyük krizlerle karşı karşıya gelmedik. Herkesin gözü bizde. Aday çıkaracak mı çıkarmayacak mı, destekleyecek mi destekleyecek mi. Dün Kars’ta açıklama yaptım. HDP kendi adayıyla seçime gidecek dedim. HDP neden aday çıkarmasın sizden ne farkı var? Bu ülkeyi değiştirme ve dönüştürme iradesine sahip değil mi? Bir kez daha ifade etmek isterim ki HDP kendi ittifaklarıyla birlikte adayını çıkaracak.”