Selahattin Demirtaş: HDP kapıları tümden kapatmadı

Yayın tarihi: 8 Ocak 2023 Pazar 10:27 am - Güncelleme: 8 Ocak 2023 Pazar 10:32 am

Özel Haber: Fırat Yeşilçınar

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından “Yürü HDP! Yolun açık olsun” paylaşımı yapan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş TELE1’e konuştu. Demirtaş, “HDP, doğru ve olması gerektiği gibi, kararlarını alarak ilerliyor” dedi.

Sosyal medya hesabından ‘ortak aday’ ile ilgili yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen HDP’nin açıklamasının ardından da çıkarılacak ayrı adaya destek verdiğini söyleyen Selahattin Demirtaş TELE1’e konuştu.

TELE1’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan Selahattin Demirtaş şunları söyledi:

“Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan’ın açıklaması resmi parti politikasıdır. Sürpriz bir açıklama da değildir.  HDP, ortak aday konusunda uzlaşmaya açık olduğunu, bununla birlikte kendi adayını çıkarma hazırlıklarını da aksatmadan sürdüreceğini defalarca açıkladı zaten.

Eğer muhalefetin diğer bloku ortak aday çıkarmak için veya çıkacak adayda ilkeler üzerinde ortaklaşmak için HDP’yi ziyaret edip açık bir diyalog ve müzakere yürütmeyi düşünmüyorsa elbette HDP seçmenin karşısına kendi adayıyla çıkacaktır. Bundan daha normal, bundan daha meşru bir tutum olamaz.

“SORUMLULUK VE ADIM ATMA İRADESİ MUHALEFETİN DİĞER BLOKUNDA”

Öyle bir durumda biz de tüm gücümüzle partimizin adayının arkasında durup başarısı için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz.

Nihayetinde HDP bir siyasi partidir, kendisini dikkate almayacak bir adayı destekleme derneği değildir.

Ortak aday için HDP elinden geleni yapmıştır ve yine Sayın Buldan’ın açıklamasında belirttiği gibi kapıları tümden de kapatmamıştır. Bundan sonraki sorumluluk ve adım atma iradesi muhalefetin diğer blokundadır.

Sonuç olarak HDP, doğru ve olması gerektiği gibi, kararlarını alarak ilerliyor.”

 

Anket şirketleri HDP’nin ‘aday’ çıkışını değerlendirdi! “Seçim ikinci tura kalabilir”