Pençe-Kilit Operasyonu’nda 2 asker şehit

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 12:48 am - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 9:38 am

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Muhammed Serttaş’ın şehit olduğunu açıkladı. Daha sonra yapılan açıklamada ise yaralanan Piyade Uzman Çavuş İslam Sancak’ın da  şehit olduğu belirtildi.

MSB’den yapılan açıklamada “Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 27 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Muhammed Serttaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

ŞEHİT SAYISI 2’YE ÇIKTI

Kuzey Irak’ta yürütülen Pençe-Kilit operasyonunda yaralanan Samsun Tekkeköy nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş İslam Sancak şehit oldu. MSB, yaralanan askerin şehit olduğunu bildirdiği açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 29 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. İslam SANCAK şehit olmuştur.”