Galatasaray’ın 2000’de aldığı UEFA kupası neden gösterildi, penaltı kuralının değişmesi için başvuru yapıldı

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 1:34 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 1:39 pm

Eski İngiltere Futbol Federasyonu başkanı David Dein, Galatasaray’a penaltı atışlarında mağlup olmalarını yeniden gündeme getirdi. Dein, penaltı vuruşlarının her iki kalede yapılması için harekete geçti.

Arsenal ve İngiltere Futbol Federasyonu (FA) eski başkan yardımcısı David Dein, 2000 yılında UEFA Kupası finalinde Galatasaray’a penaltı atışlarında mağlup olmalarını  yeniden gündeme getirerek her iki kalede de penaltı atılması teklifini yetkili organlara sundu.

Penaltıların her iki kalede de kullanılması teklifini İngiltere Hakem Kurulu Başkanı Mike Foster ve Asbaşkan Howard Webb’e iletti. Efsane spor adamı, FIFA Başkanı Gianni Infantino ile de görüştü. Bu fikrin Arsenal’in Galatasaray’a mağlup olmasından kaynaklandığı ifade etti.

Dein, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Berabere biten maçlardan sonra penaltıların hangi kaleye kullanılacağı yazı tura ile belirleniyor. Ancak bu bir tarafın her zaman dezavantajlı olacağı anlamına geliyor. Penaltılarımızı G.Saray taraftarının olduğu kalenin arkasında atmak zorunda kaldık. 20 bin Türk taraftarı, penaltılar atılırken ıslık ve el hareketleri yapıyordu.

Suker kaçırdı. Parlor sinirlerini korumayı başardı ama sonra Patrick Vieira kaçırdı ve penaltılarda 4-1 kaybettik. Penaltı atışlarını izledikçe rakip taraftarların önünde vuruşları yapmak zorunda kalan takıma haksızlık olduğunu hissettim.”

Gaziantep-Rizespor maçında çok tartışılacak pozisyon! Aut tekrarı mı, penaltı mı?