Peker’in işaret ettiği Sezgin Baran Korkmaz kimdir?

Yayın tarihi: 6 Haziran 2021 Pazar 9:55 am - Güncelleme: 6 Haziran 2021 Pazar 12:35 pm

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in 9’uncu videosunda yurt dışına kaçan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’a işaret etti. Peker’in İçişleri Bakanlığı tarafından 45 milyon dolarına “çöküldüğünü” söylediği Sezgin Baran Korkmaz kimdir?

Sezgin Baran Korkmaz, SBK Holding’in kurucu CEO’sudur. SBK Holding, Türkiye ve komşu bölgelerdeki sıkıntılı varlıklara odaklanan bir risk sermayesi şirketidir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, uluslararası kara para aklama suçlamasıyla aranan Krokmaz’ın Türkiye’deki şirketlerine ve tüm mal varlığına mahkeme tarafından el konulmuştur. Amerika’nın Utah Eyaleti’nde vergide sahtecilik yapmaktan ceza almış bir şirketle de ilişkisi mevcuttur. 5 Aralık 2020’de Türkiye’yi karısı ile beraber terk etmiştir.

YURT DIŞINA KAÇTI

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğrafları erişim engellemesine konu olan Korkmaz, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmak istendi. Ancak Korkmaz, operasyonda evinde bulunamadı ve şömine içinde yakılmış cep telefonu ele geçirildi.

Operasyondan kısa süre önce yurt dışına çıkış yasağı kaldırılan ve yurt dışına giden Korkmaz’ın, İstanbul Başsavcılığı’nın aldığı karar ve başvurularla bu imkanı elde ettiği ortaya çıktı. 6 Kasım’da, Yargıtay’a 27 Kasım’da üye seçilen İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan henüz görevindeyken, Korkmaz’ın malvarlıklarına el koyma kararı, İstanbul Başsavcılığı tarafından resen kaldırıldı. İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği de başsavcılığın başvurusu üzerine, 17 Kasım’da, Korkmaz hakkındaki yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı. Korkmaz, bu şekilde yurt dışına gitti. Malvarlığı üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasının bilançosu ise henüz bilinmiyor.

PEKER NE DEDİ?

Sedat Peker, yayınladığı son videoda Sezgin Baran Korkmaz’ın oteline ve 45 milyon dolarına İçişleri Bakanlığı üzerinden “çöküldüğünü” söylemiş, Süleyman Soylu’nun Korkmaz’a “Senin hakkında tahkikat yapıldı, yurt dışına çık. Yukarının haberi var, bu parayı da sil, sorun çıkacak” dediğini öne sürmüştü. Korkmaz’ı yurt dışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gönderdiğini ifade etmişti.

Peker şu ifadeleri kullandı:

Bütün kayıtlar çıkacak. Sezgin Baran Korkmaz, 6 Aralık’ta yurtdışına gidiyor. İçişleri Bakanı, Organize Suçlar Daire Başkanı’nı telefonla arayıp, hakkında 6 aydır dosya hazırlanan adamı İçişleri Bakanlığı’na çağırıyor ve görüşüyor ve yurtdışına çıkmasını söylüyor. Bu 45 milyonu kabul etti ya Sezgin Baran, ne yapsın devlet var karşısında. Oteli de istediler. Böyle bir namussuzluk olur mu? Siz muhaliflere baskıyı kuracaksınız, 5 Aralık’ta Sezgin Baran Korkmaz İçişleri Bakanlığı’na geldi mi kamera kayıtlarını çıkarın. 6 Aralık’ta yurtdışına çıkmış mı? Sezgin Baran Korkmaz bakıyor her şey elden gidecek, dönmüyor. 28 Aralık’ta operasyon yapıyorlar. 29 Aralık da 45 milyon doların ödenme günü, haciz olacak o gün. Karısını gözaltına alıyorlar. Bu Veysi.. Ben olayı toparlayayım diye arayan da bu Veysi. Aranan adamın oteline gidip kalıyorsun, onbinlerce, yüzbinlerce euro hesap hiçbiriniz ödemiyorsunuz sonra adamı gasp ediyorsunuz. Mehmet Ağar’dan öğrenmiş bu taktiği. Siz bu adamın arkadaşı değil misiniz? İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı izin vermiyor, Cumhurbaşkanına gidiyor, haberiniz varmış. Haberim yok diyor. Hangi savcı hangi hakim kaldı hepsinin listesi bende.

Sedat Peker dizisinde 9. bölüm: İşte Peker’in son videosundaki iddialar