Peker’in avukatı anlattı: Saygı değer savcı…

Yayın tarihi: 10 Kasım 2021 Çarşamba 11:17 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2021 Çarşamba 11:17 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, TELE1’de yayınlanan Türkiye’nin Geleceği programına konuk oldu. Barkın, Peker’in mal varlığına el konulması talebi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Firari Sedat Peker’in elebaşı olduğu suç örgütüne yönelik Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın mağdurlarından Emrah Sarıtaş, avukatı aracılığıyla sunduğu dilekçede Peker ve eşinin mal varlığına tedbir konulmasını talep etti. Konuya ilişkin TELE1’de konuşan Avukat Ersan Barkıın, şunları söyledi:

“Sizin mal varlığınız herhangi bir suçla ilişkilendirilebilir bir mal varlığı değilse, kim olursa olsun bunun tedbiren tasarrufunun engellenmesi olanaklı değildir. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nde Fetullahçı örgütün yargıyı hapsettiği dönemden itibaren hukukun mal varlığı ve özgürlükler üzerinden araçsallaştırıldığı çok açık. Özellikle 2000’li yılların ortalarında bu hukuk dışı tedbirleri biz gördük. Önemli olan hukukun her zaman iktidara kapalı olması. Yurttaşın ne yaparsa karşısına ne geleceğini bilmesi lazım. Bunun olmadığı devletlere dünyanın hiçbir yerine hukuk devleti denilemiyor. Türkiye’de her on yolda bir siyasal yargılamanın sahnelendiğini görüyoruz”