PCR testi zorunluluğu başladı

Yayın tarihi: 6 Eylül 2021 Pazartesi 10:12 am - Güncelleme: 6 Eylül 2021 Pazartesi 10:12 am

Aşısız veya aşısı tamamlanmamış kişiler için PCR testi uygulaması başladı. Bu kişilerden artık toplu ortamlar ve şehirlerarası seyahatlerde ‘negatif PCR testi’ istenecek.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ‘aşısı olmayana PCR testi zorunluluğu’ bugünden itibaren uygulanacak.

Buna göre, aşı olmayan ya da hastalığı geçirmemiş olanlardan, okul, sinema, tiyatroya girişlerde ya da şehirlerarası toplu taşıma kullanırken negatif PCR test sonucu istenecek. Kural, 18 yaş üstü için geçerli olacak.

İçişleri Bakanlığı’nın 20 Ağustos 2021’de valiliklere gönderdiği ‘Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu’ konulu genelgeye göre, işletmeciler/organizatörler tarafından bu alanlara girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapacak.

Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise giriş yapmasına müsaade edilmeyecek. Öte yandan aşı olmayan işçilerden 6 Eylül itibarıyla zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi yaptırmaları işyeri/işveren tarafından istenebilecek.

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘PCR testi zorunluluğu’ genelgesi