Patileri enkazda zarar gören “Köpük” yarasına aldırmadı

Yayın tarihi: 11 Şubat 2023 Cumartesi 5:06 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2023 Cumartesi 5:06 pm

Kahramanmaraş merkezli Türkiye’nin 10 ilini vuran depremlerden etkilenen illerden biri de Malatya oldu. Enkaz arama çalışmalarına katılan Köpük isimli köpeğin çalışmalar sırasında dört patisinde kesikler oluştu. Tedavisi tamamlanan Köpük, yaralarına aldırmadan çalışmalarına devam ediyor.

Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince deprem, çığ, heyelan, göçük gibi doğal afetler için özel olarak yetiştirilen Köpük, Türkiye’yi vuran depremde de görev aldı. Depremlerden etkilenen Malatya’ya görevlendirilen “Köpük”, geldiği ilk günden itibaren eğitmenleri Dersim Bulut ve Niyazi Özbek eşliğinde enkazdan enkaza koşuyor.

Köpük’ün, depremlerde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarında dört patisi de enkazlardaki camlardan kesildi, bazılarına da kesiden dolayı dikiş atıldı.

Köpük’ün geldiği andan itibaren arama yaptığını anlatan Eğitmen Dersim Bulut,, bu çalışmalar kapsamında 5 kişiye ulaştığını ve köpeğin verdiği tepki yerlerine yoğunlaştıklarını ifade etti.

“YİNE AYNI ŞEVKLE ÇALIŞIYOR”

AFAD, polis ve gönüllülerle yapılan çalışmalarda enkazdan çıkarılan 5 kişinin canlı olarak kurtarılmasına Köpük’ün vesile olduğunu belirten Bulut, şunları kaydetti:

“Köpük’ün patileri enkazdaki camlardan kesildi. Enkaz alanında hazır bulunan veterinerimiz onu tedavi etti. Köpeğin çalışır olurunu aldıktan sonra hızlı bir şekilde Ergül Apartmanı’na intikal ettik. Orada da Erol diye 55 yaşında birinin kurtarılmasına yine vesile oldu. Bugün de beşinci gün oldu, dikiş attırdık. Veteriner hekim tedavisini yaptı, bandajladı. Şu an sağlık açısından bir problemi yok.

Diğer enkazlarda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim köpeğimiz de büyük fedakarlık gösteriyor. Yine aynı şevkle çalışıyor.”

Felaketten 6 gün sonra gelen mucize kurtuluşlar