Paşinyan Azerbaycan’ı ‘soykırım’la suçladı! “Yeni bir savaş çok muhtemel”

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2023 Cuma 11:20 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2023 Cuma 11:20 pm

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar azalsa da iki ülke arası gerginlik sürüyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile bir barış anlaşması yapılamaması durumunda yeni bir savaşın yüksek olasılık olduğunu belirtti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile bir barış anlaşması yapılamaması durumunda yeni bir savaşın yüksek olasılık olduğunu ifade etti.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan Paşinyan Azerbaycan’ı ‘soykırım’la itham etti. Sorunun çözümü için Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arabuluculuk yapıyor. Ancak yapılan görüşmelerden henüz bir sonuç çıkmadı.

Fransız haber ajansına konuşan Paşinyan, “Bir barış anlaşması imzalanmadığı ve böyle bir anlaşma iki ülke parlamentosu tarafından onaylanmadığı sürece, elbette yeni bir savaş çok muhtemel” dedi.

Paşinyan Türkiye’ye geliyor! Erdoğan’ın yemin törenine katılacak

İki ülke arasındaki tansiyon, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’ı Ermenistan’a bağlayan Laçın koridorunu geçici olarak kapatmasının ardından daha da yükseldi. Bu uygulama bölgede ilaç ve gıda sıkıntısı tartışmalarını gündeme getirdi.

Paşinyan ise Bakü yönetimi sert ifadelerle eleştirdi. Karabağ’da yaşanan soruna ilişkin konuşan Paşinyan, “Biz bir soykırım hazırlığından değil, devam eden bir soykırım sürecinden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.