Partisindeki krize kulak tıkayan Akşener muhalefeti ve gazetecileri hedef aldı!

Yayın tarihi: 6 Aralık 2023 Çarşamba 12:15 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2023 Çarşamba 12:22 pm

CHP’nin yerel seçimlerdeki işbirliği önerisini reddeden İYİ Parti Lideri Meral Akşener, muhalefeti ve gazetecileri hedef aldı. Akşener, “Bizi gül bahçeleri beklemiyor. Dikenlerle, sırtlanlarla, haşerelerle dolu bir yol var. Övgü gibi hakaretler duyacağız, yüzümüze gülüp tetikçilerini üstümüze salanları göreceğiz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Partisindeki para skandalı ve ardı arkası kesilmeyen istifalara yönelik sessizliğini koruyan Akşener, CHP’nin seçim işbirliği önerisini reddettikten sonra bugün CHP’yi ve Millet İttifakı’nı hedef aldı.

“DİKENLERLE, SIRTLANLARLA, HAŞERELERLE DOLU BİR YOLA ÇIKTIK”

“Övgü gibi hakaretler duyacağız, yüzümüze gülüp tetikçilerini üstümüze salacaklar” diyen Akşener, şunları söyledi:

“İttifak düzenine karşı başlattığımız kutlu mücadele yeni bir aşamaya geçti. Medya operasyonları ile, baskılarla beslenip büyütülen iki kutuplu siyaset karşısında demokratik milli siyaset yolculuğu başlatıyoruz. Belediyeciliği iktidar alanı olarak görenlere, milletimizi oyalayanlara karşı anlamlı ve cesur bir başlangıç yaptık. Bugünden sonra da bizi gül bahçeleri beklemiyor. Dikenlerle, sırtlanlarla, haşerelerle dolu bir yol var. Övgü gibi hakaretler duyacağız, yüzümüze gülüp tetikçilerini üstümüze salanları göreceğiz. Bunların hepsine dişimizi sıkacağız.”

“BELEDİYELERİ SİYASİ RANT MECRASI GÖRENLER…”

Akşener, açıklamasının devamında ise şöyle konuştu:

“Siyaset bizim için bir konfor alanı, rant kapısı olmadı. Yorumcuları ile TV’lerde bizi yaylım ateşine tutacaklar. Bunu her iki taraf da yapacak. Bir taraf başka türlü, öbür taraf başka türlü hakaret ediyor. Amaçları bizim hür ve müstakil olarak seçime girmemizi engellemek.

Belediyeleri siyasi rant mecrası görenler, öfkeden, nefretten, düşmanlıktan beslenenler bencilliklerini erdem diye pazarlayacaklar. Bu filmi daha önce gördük, şerbetliyiz. Tankla da tüfekle de topla da gelseler bize vız gelir tırıs gider.

Adına ittifak dedikleri, manda ve himaye tuzağın geçit vermeyeceğiz. Türk milletine, ölümü gösterip, sıtmaya razı eden, bu maskeli baloya, boyun eğmeyeceğiz”

PARTİSİNDEKİ SKANDALLARA KULAK TIKADI

Genel seçimlerin ardından üst düzey istifaların yaşandığı İYİ Parti’de bir süre sonra da para skandalı gün yüzüne çıkmıştı. Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın Akşener ve oğlu hakkındaki iddiaları siyaset gündeminde bomba etkisi yaratmıştı. Akşener, CHP’yi ve Millet İttifakı’nın hedef aldığı konuşmasında partisindeki krize yönelik sessizliğini ise korudu.

Partisini medyada yıprattığı gerekçesiyle ihraç edilen Dikbayır, Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı’nın parti için topladığı bağışları, Akşener’in özel kalemi Esma Bekar’a verdiğini söylediğini belirtmişti. “Seçim kampanyasını Akşener’in oğlu yönetti” diyen Dikbayır, Fatih Akşener’in ekibine elden 200 bin TL dağıttığını öne sürmüştü.

Ümit Dikbayır İYİ Parti’den ihraç edildi! İlk açıklamasını TELE1’e yaptı

Kaynak: TELE1