“Paraya ihtiyacımız yok” diyen Şimşek’e vekillerden zor soru!

Yayın tarihi: 21 Aralık 2023 Perşembe 12:12 am - Güncelleme: 21 Aralık 2023 Perşembe 12:34 am

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis’te yaptığı konuşmada, “Yurt dışında para aramıyoruz. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok” dedi. Bu sözlerin üzerine CHP Milletvekili Burcu Köksal, Şimşek’e “Niye halktan ek vergi alıyorsunuz” diye sordu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis’te yaptığı konuşmada, yurt dışında kapı kapı dolaşıp para aradıkları ancak bulamadıkları yönündeki eleştirilere verdiği yanıtla yeni bir tartışma yarattı. Şimşek, Bakanlığının 2024 yılı bütçesini TBMM Genel Kurulunda anlatırken, ‘’Biz hiç kimseden para istemedik. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok. Arzuladığımızdan daha fazla para girişi zaten var” dedi.

Şimşek ayrıca ekonomide işlerin düzelmeye başladığını, uygulanan program dışında Türkiye’nin başka bir seçeneği olmadığını söyledi.

Mehmet Şimşek’le görüşen Cem Küçük’ten asgari ücret tahmini

“NİYE ÇİFTE VERGİ ALIYORSUNUZ?”

Şimşek’in bu sözlerine muhalefet milletvekillerinden sert eleştiriler geldi. CHP’li Burcu Köksal, “Paraya ihtiyacınız yoksa niye halktan ek vergi alıyorsunuz. Neredeyse bir nefes vergisi almadığınız kaldı. Konuşmanıza bakıyorum hac farz olmuş, kasaya bakıyorum zekata muhtaç” dedi.

“NİYE İSTENİLEN MAAŞ ZAMLARINI VEREMİYORSUNUZ”

DEM Milletvekili Meral Danış Beştaş da, “Madem paraya ihtiyacınız yok o zaman niye insanların istediği maaş zamlarını vermiyorsunuz?” diye sordu.

Kaynak: TELE1