Pandemi genelgelerini eleştiren savcının babası koradan vefat etti

Yayın tarihi: 27 Eylül 2021 Pazartesi 2:06 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2021 Pazartesi 2:06 pm

Pandemi önlemlerinin kanunla değil genelgelerle alınmasını eleştirdiği için görevden uzaklaştırılan Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut’un babası Muammer Akbulut koronadan vefat etti.

Sosyal medyada koronavirüs ile ilgili alınan tedbirlerin hukuki olmadığını savununca görevden uzaklaştırılan Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut’un koronavirüs tedavisi gören babası Muammer Akbulut (64) Bursa’da vefat etti. Muammer Akbulut Mahmudiye Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Mayıs ayında Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu kararıyla geçici olarak görevden uzaklaştırılan Eyüp Akbulut sosyal medyadan yayınladığı videoda pandemi sürecine ilişkin birçok uygulamanın hukuk devleti ile bağdaştırılamayacağını ve mağduriyetlere sebep olduğunu anlatmıştı. AKP kongrelerinin ve kalabalık cenaze törenlerinin alınan tedbirleri boşa çıkarttığını belirten Akbulut “Pandemi genelgeleri hukuki değil. Bunları söylediğim için muhtemelen işimi kaybedeceğim” demişti.

Uygulanan yasaklar ve yargı ile ilgili kabul edilemeyecek sorunlar olduğunu söyleyen Akbulut, kanunda ‘vali gereken tedbirleri alır ifadesinin’ gerekçe gösterilerek yapılan uygulamaların hiçbir şey ifade etmediğini vurgulamıştı. Kabahatler kanunun 32. maddesinin istismar edildiğini söyleyen Akbulut, emrin yahut yasaklamanın kanunda açıkça düzenlenmesi gerektiğini fakat burada böyle bir unsur bulunmadığını ifade etmişti.

NE OLMUŞTU?

Şanlıurfa Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut, daha önce Youtube kanalında yayınladığı videoda; maske takma zorunluluğu ve aşı uygulaması gibi pandemi tedbirleri hakkında resen soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Savcı Akbulut, videosunda; tedbirlerin “hukuki olmadığını” belirterek, “bunları söylediğim için muhtemelen işimi kaybedeceğim” demişti.

Akbulut, “Çıkıp cesurca konuşmak gerek. Viranşehir uyuşturucu güzergahı. Zaten personelimiz az. Ben personel bulamazken metropollerde polis maske mesafe denetimi yapıyor. Bu kabul edilir değil. Hiç kimse bizi kedi köpek gibi aşılayamaz” diye konuşmuştu.

Videonun yayınlamasının ardından, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun, savcı Akbulut hakkında inceleme başlattığı belirtilmişti.

Genelgeleri ‘Muhtemelen işimi kaybedeceğim’ diyerek eleştiren savcıya inceleme iddiası