Öztürk Yılmaz’a bıçaklı saldırı! Hastaneye kaldırıldı

Yayın tarihi: 7 Aralık 2022 Çarşamba 5:32 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2022 Çarşamba 11:50 pm

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Ankara’daki ofisinde bıçaklı saldırıyı uğradı. Hastaneye kaldırılan Öztürk Yılmaz’ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Zanlı Serhat K. yakalandı.

Yenilik partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, partisinin genel merkezine yakın bir konumda bulunan ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırganın tek başına olduğu ve Yılmaz’ı 4 ayrı yerinden bıçaklandığı öğrenildi.

Yılmaz, “Sizi saygıyla takip ediyoruz” diyen bir kişiyi kahve ikram etmek için ofisine davet etti. Yılmaz arkasında döndüğü sırada saldırıya uğradı. Saldırının ardından Yılmaz’ın ofisine polis ve 112 Acil ekipleri sevk edildi. Yılmaz, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Ankara Güven Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis, saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

“HASTANEYE KALDIRILDI DURUMU İYİ

Yenilik Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Murat Kaya, TELE1’den Egehan Erkün’e yaptığı açıklamada Öztürk Yılmaz’ın durumunun iyi olduğunu, hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade etti.

ZANLI YAKALANDI

Türk Polis Teşkilatı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada saldırıyla ilgili zanlı Serhat K.’nin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, “Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’a bıçaklı saldırıda bulunduğu değerlendirilen zanlı Serhat K., Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

HASTANEDEN VİDEOLU MESAJ PAYLAŞTI

Öztürk Yılmaz, saldırıyla ilgili hastanede yattığı yatağından bir video mesaj yayınladı. Yılmaz saldırıya, “Erkekseniz kendiniz gelseniz ya. Sizde erkeklik duygusu yok mu ya? Niye beş paralık adamlarınızı gönderiyorsunuz? Erkekseniz çıkın karşıma ne hesabınız varsa görün” ifadeleriyle tepki gösterdi.

OLAY ANINI ANLATTI

Öztürk Yılmaz daha sonra Anadolu Ajansı’na olay anını ve saldırganla arasında olan konuşmayı anlattı. Saldırganın önce kendisiyle tanışmaya gelmiş gibi davrandığını, kendisi arkasını dönünce boğazından bıçaklamaya kalkıştığını fakat kendisinin ani refleksi nedeniyle arkasından kendisini bıçakladıktan sonra kaçtığını belirtti.

Yılmaz, “Biri geldi. Ben dedi Tuzlucalıyım. İstanbul Küçükçekmece’de oturuyorum dedi. Sizi çok beğeniyorum, sizinle tanışmaktan gerçekten büyük onur duyuyorum. Konuştuk beş dakika. Benim o ara görüşmelerim var. Çok teşekkür ettim. İsterseniz size bir kahve ikram edeyim dedim. Olur bir kahvenizi içmekten mutlu olurum dedi. Arkamı döndüm bıçağı çekti. Direkt boğazıma çekmeye çalıştı. O arada fark edip ani bir hareket yapınca bu defa arkadan dört defa üst üste vurdu ve kaçtı. Kaçarken peşine düştüm. Arkadaşlarım da peşine düştü oradaki bayan arkadaşımız vardı” ifadelerini kullandı.

 

 

Öztürk Yılmaz Erdoğan’a meydan okudu