Öztürk Yılmaz: Seçim sonuçlarını kabul etmiyoruz, bu korkunç

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2023 Perşembe 3:22 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2023 Perşembe 4:18 pm

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz veriler paylaşarak seçimin meşru olmadığını ve sonuçları da kabul etmediklerini açıkladı.  

CHP’den ihraç edilen ve bir dönem IŞİD tarafından esir alınan Türkiye’nin eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın kurduğu Yenilik Partisi seçim sonuçlarını tanımadıklarını açıkladı.

Twitter hesabından video yayınlayan Öztürk “Yenilik Partimizin oyları nereye yazıldı? Böyle bir seçim meşru olabilir mi?” diye sordu. YSK’nin partilere verdiğini öne sürdüğü verilerden örnekler veren Yılmaz şöyle konuştu:

“Arkadaşlar Yenilik Partisi niye az oy aldı? Tabii ki bizim bir sürü hatamız var, yeni partiyiz amenna… Biz iğneyi de çuvaldızı da kendimize batırdık. Kendi özeleştirimizi yaptık ancak bir de bir gerçek var. Bakın şurada YSK’nın partilere verdiği kendi listesi. Şu ‘yüzde 88’ görülsün açılan sandık sayısı. Bakın örneğin Diyarbakır’da açılan sandık yüzde 88 iken 1542 oy görülüyor. Yüzde 100 açıldığı zaman oyumuzun artması lazım ama 1150’ye düşüyor. Yani 400 oy bir anda düşüyor.

İkinci örnek Batman’dan. Üstelik ıslak imzaları daha inceleyebilmiş değiliz çünkü gözlemcimiz, müşahitimiz yok. Batman’da da kez açılan sandıklara bakın yüzde 88.82’de iken 637 oy görünüyor, yüzde 100’ü açıldığında 405’e düşüyor. Bunlar bizim sadece alelacele tespit ettiklerimiz. Bu korkunç bir şey. Bir oy bile olsa bunun hesabının verilmesi gerekirken burada neredeyse yarı yarı düşmüş oylar. Dolayısıyla ben bu seçimi kabul etmiyorum, meşru da bulmuyorum.”

Yenilik Partisi seçimde en düşük oyu alan parti olmuştu. Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre parti seçimde 11 bin 824 oyla yüzde 0,02 oy almıştı.

CHP’den ayrılan Öztürk Yılmaz şokta! En düşük oyu alan parti oldu