Öztrak’tan Abdülatif Şener sorusuna fıkralı yanıt

Yayın tarihi: 16 Haziran 2023 Cuma 3:29 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma 3:47 pm

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında Abdülatif Şener sorusunu yanıtladı. Şener’in oy kullandığı sandıkta geçersiz oy çıkmadığını belirten Öztrak, “Birilerine oy vermiş söylemeye dili varmıyor” dedi. Öztrak, yanıtının devamında ise fıkra anlattı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, TBMM Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. Kongre takviminin öngörülen şekilde ilerlediğini belirten Öztrak, “Yenilenmiş ve dinamik örgütlerimizle, yönetimlerimizle yeni kurumsal yapımızla ve tüzüğümüzle daha da güçleneceğiz.” dedi.

“BİRİLERİNE OY VERMİŞ SÖYLEMEYE DİLİ VARMIYOR”

Abdülatif Şener sorusuna fıkra ile yanıt veren Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

Şener’in oy kullandığı sandıkların ıslak imzalı tutanaklarına bakmışlar, geçersiz oy görünmüyor. Demek ki oyunu birilerine vermiş ama kime verdiğini söylemeye de dili varmıyor.

Adamın biri gece gündüz birine küfredip duruyormuş. Şikayet etmişler. Küfür yiyen adam durmuş, düşünmüş ve demiş ki ‘Ya benim bu adama hiçbir iyiliğim dokunmadı ki neden bana küfredip duruyor’. Bundan gereken kıssadan hisseyi herkes çıkarsın.

Öztrak: Değişimi kurultay belirleyecek

“YENİLENMİŞ KURUMSAL YAPIMIZ VE TÜZÜĞÜMÜZLE DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ”

Öztrak’ın açıklamaları şöyle:

Partimizin kongreler takvimi, öngördüğümüz gibi ilerliyor. İlçe ve il kongrelerimizi rekabet ortamında, hızla tamamlamak için gerekeni yapıyoruz. Parti Meclisimizin uygun göreceği bir tarihte de, demokrasi şenliğine dönüşecek Kurultayımızla, bu süreci taçlandıracağız.

Genel Başkanımız, değişimin önünü sonuna kadar açacağını her fırsatta ifade ediyor. Muhalefetin birleşmiş gücünü dağıtarak, Saray ve şürekâsının değirmenine su taşımadan, yenilenmiş ve dinamik örgütlerimizle, yönetimlerimizle yeni kurumsal yapımızla ve tüzüğümüzle daha da güçleneceğiz. Bundan 9 ay sonra yapılacak yerel seçimlere çok daha hazırlıklı şekilde girmeye önümüzdeki seçimleri almaya kararlıyız.

Despot bir yönetime karşı Hak-Hukuk-Adalet mücadelemiz, bundan tam 6 yıl önce Ankara Güvenpark’ta Adalet Yürüyüşü’yle başladı. Bu yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz.