Öztrak: Erdoğan hıçkıra hıçkıra ağladığı Rabia’yı Katar’a gömdü

Yayın tarihi: 21 Kasım 2022 Pazartesi 9:09 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2022 Salı 1:50 am

CHP Sözcüsü Öztrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘darbeci’ dediği Mısır Lideri Sisi ile görüşmesine sert tepki gösterdi. Öztrak, “Televizyonlarda ardından hıçkıra hıçkıra ağladığı, dört parmak yapıp meydanlarda selamlattığı Rabia’yı dün Katar topraklarına gömüverdi” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkezi Yönetim Kurulu Toplantısı sürerken partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenlendi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Öztrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dünya Kupası’nın açılış maçı için gittiği Katar’da  Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ile samimi görüntülerine tepki gösterdi. Öztrak şunları dile getirdi:

Erdoğan darbeci dediği Sisi ile tokalaştı

“‘KATİL SİSİ’, ‘ZALİM SİSİ’, ‘DARBECİ SİSİ’ DEDİĞİ SİSİ İLE SİL BAŞTAN YAPIVERDİ”

Erdoğan giderayak, diline; dış politikada bir sil baştan sözünü doladı. Suriye Devlet Başkanı Esad’la ilişkilerin ‘Haziran seçiminden sonra sil baştan’ ele alınabileceğini söylemişti. Dün de ‘Katil Sisi’, ‘Zalim Sisi’, ‘Darbeci Sisi’ dediği Mısır Devlet Başkanı Sisi ile sil baştan yapıverdi. Televizyonlarda ardından hıçkıra hıçkıra ağladığı, dört parmak yapıp meydanlarda selamlattığı Rabia’yı dün Katar topraklarına gömüverdi. Siyasetçi, sonradan yeme ihtimaline karşı sözlerinin yumuşak ve tatlı olmasına dikkat etmelidir. Anadolu’muzda da bunla ilgili çok güzel bir söz var. ‘Siyasette adama kirlettiği testiden su içirirler.’ Bugün Erdoğan’ın giderayak kirlettiği testiden su içmeye razı olması, pislettiğini temizlemeye çalışması deliğe süpürülmemek için dış güçlerle pazarlık yapma çabasıdır. Bizim bu konuda tavrımız nettir. Mısır, Suriye, bölgeyle ilişkilerimiz hızla normalleştirilmelidir. Siyasetçinin geçmişi, sözlerine kefil olmalı. Sözleri, ileride kendisinden davacı olmamalıdır. Erdoğan’ın geçmişi de sözleri de ortadadır. Erdoğan için tek bir öncelik vardır, o da koltuğudur. O koltuğu korumak için Erdoğan’ın yapmayacağı şey, vermeyeceği taviz yoktur. O nedenle; Erdoğan’ın açıkları, zaafları bugün ülkemizin en önemli beka sorunudur.

“TERÖRİSTLERİN İSİMLERİ BİLE SURİYELİLEŞTİ”

Erdoğan ‘Sil baştan’ deyince bu milletin çektiği onca acı, katlandığı onca maliyet ne yazık ki silinmiyor. Erdoğan’ın Emevi Camii’nde namaz kılma rüyasının milletimize faturası da sil baştan olacak mı? Sıfırlanacak mı? Hayır. Ne gezer. 5 milyon Suriyeli ülkemize girdi. Sosyal ve ekonomik dengelerimiz sarsıldı. Suriye’den elini kolunu sallayarak gelen teröristler ülkemizde kol geziyor. Namus bildiğimiz hudutlarımız, bunların elinde yolgeçen hanı oldu. Teröristlerin isimleri bile Suriyelileşti. Bu süreçte yüzlerce askerimizi Suriye’de şehit verdik. Vatandaşlarımız canını yitirdi. Bu şehitler, bu canlar Erdoğan, ‘Sil baştan’ deyince geri gelecek mi? Hayır gelmeyecek.

“BİR GENÇ, ERDOĞAN’IN ELİNDEN ALDIĞI MADALYAYI SATMAK ZORUNDA KALMIŞ”

Teknofest Karadeniz’de birinci olan bir gencimiz, maddi imkânsızlıklar nedeniyle Erdoğan’ın elinden aldığı madalyayı satmak zorunda kalmış. Bu, sözün bittiği yerdir. Sadece gençler değil çocuklarımız da bu hükümetin elinde açlıkla ve yoklukla sınanıyor. Tarımın doğduğu bu mümbit topraklarda yeterince beslenemeyen çocukların bugün boylarının kısa kalmasını tartışıyoruz. Son 10 yılda çalışmak zorunda kalan 616 çocuğun iş cinayetlerine kurban gitmiş. Hayattan koparılmış. Biz bu seçimden sonra çocukların yatağa aç girmediği çağın gereklerine uygun eğitim aldığı evlerinde ve okullarında huzur içinde büyüdüğü ferahlamış bir Türkiye’yi kurma sözünü veriyoruz”