Özsüt önünde direnen işçileri polis, darp ederek gözaltına aldı!

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2019 Çarşamba 8:57 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2019 Çarşamba 8:57 pm

Aylardır maaşları, mesai ücretleri ve ihbar tazminatları ödenmeyen ve direnişe geçen Özsüt işçileri, çalışma arkadaşlarının alacakların ödenmemesi üzerine eylemlerine devam etti. Polis haklarını arayan Özsüt işçilerine müdahale etti. Onlarca işçi darp edilerek gözaltına alınırken, darp gözaltı aracında da devam etti.

İşlerine son verilmesinin ardından Temmuz ayı başında eyleme geçen işçiler, maaşları ile birlikte mesai ve ihbar tazminatlarının ödeneceği sözü üzerine 17 Temmuz’da eylemlerini sonlandırmıştı. İşten çıkarılan işçilerden ikisinin haklarının verilmemesi üzerine eylemlerine devam etme kararı alan işçiler, Kadıköy Özsüt Şubesi önünde eylem yaptı.

Gasp edilen tüm hakları verilene kadar eylemlerine devam edeceklerini söyleyen eylemdeki Özsüt işçileri, ‘Haksızlık varsa direniş var’, ‘Özsüt sözünü tut hakkımızı ver’, ‘Özsüt işçileri yalnız değildir’ sloganları attı.

Eylemde haklarını gaspeden Özsüt patronuna seslenen işçiler, ‘Özsüt sözünü tut, hakkımız olanı ver!’ diyerek basın açıklamasında bulundu.

POLİSTEN MÜDAHALE

Haklarını alamadıkları için Özsüt önünde oturma eylemi yapan işçiler, polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Polisin müdahelesi sonucu 21 kişi gözaltına alındı. Özsüt işçileri, aylardır ödenmeyen alacakları için Kadıköy’de eylem gerçekleştirdi. Yapılan eyleme polis saldırdı ve 21 kişi gözaltına alındı. İşçilerin hakkını gasp eden patrona dokunulmuyor, hakkını arayan işçiler ise saldırıya uğruyor. İşçi eylemine yönelik şiddeti kınıyoruz.