Özlale’den ‘İzmir’ resti! “Adaylıktan çekilmem istenirse İYİ Parti’den istifa ederim”

Yayın tarihi: 2 Ekim 2023 Pazartesi 12:07 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2023 Pazartesi 12:07 pm

İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, “Bu adaylık çok ciddi ve eğer önümüzdeki dönemlerde İzmir bir müzakere konusu edilirse ve benim adaylıktan çekilmem istenirse o zaman ben de bütün görevlerimden ayrılırım” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ittifak çıkışının ardından İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olacağı açıklanan Ümit Özlale adaylıktan çekilmesi istenirse partisindeki görevlerinden ayrılacağını söyledi.

T24’ten Cansu Çamlıbel’e konuşan Ümit Özlale, “”İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı bana yerelde hayalini kurduğum projeleri hayata geçirme fırsatı verecek. Sokak sokak, mahalle mahalle gezdim İzmir’i. Hem Ankara’dan gelen kaynakların kısıtlı olması nedeniyle hem de iyi bir belediyecilik yapılmamasından dolayı çok ciddi problemler olduğunu gördüm. Bu adaylık çok ciddi ve eğer önümüzdeki dönemlerde İzmir bir müzakere konusu edilirse ve benim adaylıktan çekilmem istenirse o zaman ben de bütün görevlerimden ayrılırım” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU’NA YEŞİL IŞIK, YAVAŞ’A REST

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘İstanbul İttifakı’ için, “Ekrem Bey, kendi konuşmasında belirttiği ‘İstanbul İttifakı’nı sağlamak için sadece bizimle değil, diğer partilerle de konuşma yapacaktır. O ittifakı sağlayıp sağlayamama ve günün sonunda da aday olup olmama şu anda Ekrem Bey’in elinde. Buradan Meral Akşener’in, 26 Ağustos’taki konuşmasına gidelim. Akşener orada ‘Partinin menfaatlerine ve ülkenin menfaatlerini uygun olduğu sürece ittifaklar değil ama işbirliklerine kapalı değiliz’ dedi. Eğer Sayın İmamoğlu, İstanbul etrafında o ittifakı oluşturma niyetinde ise partilere gelecektir. Kendisi partilere geldiği zaman da bizler o durumu değerlendirebiliriz. Ama o zamana kadar mutlaka İYİ Parti kendi İstanbul adayını da aynı diğer partilerde olduğu gibi çıkartacaktır” değerlendirmesini yapan Özlale Ankara’da ise Mansur Yavaş’ın karşısına aday çıkaracaklarını açıkladı.

İYİ Parti’den CHP’ye teklif: 10 büyükşehirde aday çıkarmayın