Özgür Özel ‘seçmen iktidara sarı kart göstermezse’ 1 Nisan sonrası yaşanacakları anlattı

Yayın tarihi: 30 Mart 2024 Cumartesi 11:41 am - Güncelleme: 30 Mart 2024 Cumartesi 11:41 am

Haber: Ceren Ural

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’de yaptığı açıklamada “Bu iktidar her şeye rağmen oy alıyorum hissiyatını sürdürürse kimsenin sesini duymamaya devam edecek.”  dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de gazetecilere açıklamalarda bulundu. Seçim döneminin son günün memleketi İzmir’de geçirmek istediğini söyleyen Özel gençlere sandığa gitme çağrısında bulundu.

AKP’nin seçim sonrası planlarına da değinen Özel “Eğer milletimiz yarın bu orantısız güce gösterdiği tepkiyi bir sarı kart olarak futbol değimiyle yeter beni de fark edin diyerek başta emekliler ve toplumun tüm ezilen kesimleri sesini duyurursa 1 Nisan’dan itibaren bambaşka bir Türkiye olacak. Ama bu iktidar her şeye rağmen oy alıyorum hissiyatını sürdürürse kimsenin sesini duymamaya devam edecek.” dedi.

Özgür Özel CHP’nin 31 Mart sonrası ilk hedefini açıkladı

Özgür Özel açıklamalarında şunları söyledi:

Güzel İzmir’den merhabalar. Zorlu uzun bir kampanya döneminin son günündeyiz, liderler son günlerini memleketinde geçirirler, ben de doğduğum memleketim Manisa ise büyüdüğüm memleketim İzmir’de geçirdim

TÜRKİYE İTTİFAKI VAR

Yarın 61 milyon seçmen sandık başına gidecek ve iki önemli karar verecek, birincisi seçmen yerel yöneticilerine karar verecek. Geçen seçimlerde bir büyük ittifakla çok sayıda belediye kazandı ve arkadaşlarımız 5 yıl hizmet ettiler. Şimdi ittifaklar yok ama görüyoruz ki İzmir ittifakı var. Kırmızı beyaz renklerle geçirdiğimiz bir kampanyanın son günündeyiz büyük bir coşku içinde. Yarın sandıklar açıldığında iki şey belli olacak.

10 AYDIR KAN KUSTURUYORLAR

Bir israf yerine hizmet yapan halkçı belediyeciliğin halktan gördüğü teveccühü görmek isteriz. İkincisi de genel seçimlerde montaj kasetlerle videolarla korkuları yöneterek, ‘Biz gelmezsek felaket olur’ diyerek çok küçük bir farkla devletin televizyonunu ajanslarını kendisine alet ederek seçimi kazananlar 10 aydır Türkiye’ye kan kusturuyorlar. Emekliler, emekçiler, esnaf perişan durumda ve bu orantısız gücün yerelden dengelenip dengelenmeyeceği önemli.

EĞER MİLLET SARI KART GÖSTERMEZSE

Eğer milletimiz yarın bu orantısız güce gösterdiği tepkiyi bir sarı kart olarak futbol değimiyle yeter beni de fark edin diyerek başta emekliler ve toplumun tüm ezilen kesimleri sesini duyurursa 1 Nisan’dan itibaren bambaşka bir Türkiye olacak. Ama bu iktidar her şeye rağmen oy alıyorum hissiyatını sürdürürse kimsenin sesini duymamaya devam edecek.

GENÇLERE ÇAĞRI

Buradan en önemli çağrım genç seçmenlerimizedir. Maalesef özgürlükleri kısıtlayan, üniversitelere kayyum atayan, konserleri festivalleri yasaklanan, ve her geçen gün istedikleri gibi değil istemedikleri gibi bir ülkeye zorlanan gençlerimiz bu iktidara tepkilerini yarın sandık başında gösterecekler. Özgürler isteyenler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine emanet ettiği cumhuriyete sahip çıkmak isteyen gençleri yarın istinasız firesiz sandık başına bekliyoruz.

Demokrasiye sahip çıkmak sandığa gitmekle olur. Tüm gençleri siyasi fikri ne olursa olsun. Tüm gençleri yarın sandık başına gelmeye ve geleceklerine sahip çıkmaya davet ediyorum.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ