Özgür Özel’den Şebnem Korur Fincancı ve Bartın tepkisi

Yayın tarihi: 27 Ekim 2022 Perşembe 5:21 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2022 Perşembe 5:21 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı‘nın tutuklanmasına tepki gösterirken Bartın maden faciasını araştıran savcılara da “Korkmayın” çağrısında bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Kayseri İl Başkanlığı’nın düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

BARTIN SAVCILARINA: KORKMAYIN

Özgür Özel, Bartın Amasra’da meydana gelen maden faciası soruşturmasında ilerleme kaydedilememesine tepki göstererek savcılara “Korkmayın” çağrısı yaptı.

Özel, “Savcılara sözüm şudur: Korkmayın. Bu suçluların arkasında saray varsa, sizin arkasında bütün Türkiye var. Sen bunları aldın içeri attın, ne yapacak? Kış kararnamesi ile sürecek. Yaz kararnamesinde ister aynı yere, ister en iyi yere getirmeyen namerttir. Yeter ki görevinizi yapın. Bunların yedi aylık bir süreleri kalmıştır. Cürümleri kadar yer yakarlar” şeklinde konuştu.

Bartın’daki maden faciası için komisyon kararı Resmi Gazete’de

“TTB’YE KAYYIM ATANMASINA KARŞIYIZ”

Özgür Özel açıklamasının devamında TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasına da değindi. Özel, Şebnem Korur Fincancı’nın sözlerine katılmamasına rağmen tutuklamanın yanlış olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Özel şunları söyledi:

“Ben, Şebnem Hanım’ın söylediği sözlere katılmıyorum. Net. Ama düşünce özgürlüğü; en aykırı görüşün dahi, en rahatsız edici görüşün dahi ifade edilebildiği bir yerdir. Şiddet içerdiği taktirde her şey yapılır. Sözün cevabı, demokrasilerde sözdür. TTB’ye kayyım atanmasına ve Şebnem Hanım üzerinden TTB’ye gidilmesine karşıyız. Karşı olmaya devam edeceğiz.”

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı