Özgür Özel’den Mehmet Şimşek’e IMF göndermesi: Gulyabanini al zenginlerin kapısına git!

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2024 Perşembe 3:08 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2024 Perşembe 4:18 pm

Haber: Özlem Aktürk

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Eskişehir’de yurttaşlarla buluştu. Özel, AKP iktidarının IMF benzeri politikalar uyguladığını belirterek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, “Gulyabanini al zenginlerin kapısına git” diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Eskişehir  CHP İl Başkanlığı önünde yurttaşlara seslendi. CHP’nin 26 Mayıs Pazar günü yapacağı ‘Büyük Emekli Mitingi’ için konuşan Özel, “Emeklilerin sesini tüm Türkiye’ye duyuracağız” ifadelerini kullandı. Özel 18 Mayıs’ta atama bekleyen öğretmenlerle Saraçhanede miting düzenleyeceklerini duyurdu.

Özel, AKP iktidarının ekonomi politikalarını IMF uygulamalarına benzeterek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, “Bu hayalet bu gulyabani hep emeklinin, emekçinin pençesinde. Mehmet Şimşek’e sesleniyorum. Gulyabanini al biraz da zenginlerin kapısına git” diye seslendi.

Şimşek, Erdoğan’ın ‘onlara teslim olmayacağız’ dediği IMF ile görüştü

Özel’in açıklamaları şöyle:

“Yılmaz Büyükerşen çok zor şartlarda başladığı yolculuğu çok iyi bir noktaya getirip bir bayrak devir teslimiyle bir cumhuriyet kadınına el verdi. Siyaseti bilen, belediyeciliği bilen Ayşe Ünlüce Eskişehir’in ve partimizin gururu oldu.”

Seçimleri CHP tek başına kazanmadı Türkiye İttifakı kazandı. Türkiye İttifakı büyük bir moralle güçlenmeye devam ediyor. CHP’nin üye kayıt kampanyasında kayıt formu yetiştiremiyoruz.  Ankara genç üye kayıtlarını yetiştiremiyor. Ailemiz büyüyor babaevi büyüyor.

Yıllardır adil, temiz, israfa kaçmadan yönetilen bu kentte çok iyi hizmet aldınız. Bunun karşılığını bize seçimlerde verdiniz. ”

“ESKİŞEHİRLER YARATACAĞIZ”

“Siyaset hizmetin belli bir evresinde vedayı ama o vedayla birlikte vefayı gerektirir. Biz Yılmaz hocamıza CHP’nin tüm belediyelerine katkı sağlayacak en üst düzeyde vefa göstererek birikiminden yararlanmayı sürdürüyoruz. Onun başkanlığında CHP’nin yerel yönetimler eğitim eş güdüm ve denetim komisyonu hızla çalışıyor. Önümüzdeki günlerde hizmetlerin tüm belediyelerde ortaklaştığını, belli hizmetlerin tek tipleştiğini, CHP belediyeciliğinin kanıksandığını ve artık bütün Türkiye’de görülen bu iyi uygulamaların genel iktidar için de CHP’ye olan ilgiyi artıracağını göreceğiz.

Anadolu’nun çeşitli yerlerinde Eskişehirler yaratacağız. Mutlaka öz denetimi kuvvetli, israfı olmayan bir şekilde halkın gözleri önünde şeffaf bir şekilde yönetecek denetleyecek Türkiye Cumhuriyet’in işlevsizleştirilen Sayıştay’ın  yeniden güçlendirileceği gerek CHP iktidarında başkanlığının ana muhalefet partisinin yapacağı bir hesap denetim komisyonunun kurulacağı ve bu memlekette rüşvetin ortadan kalkacağı yarınları müjdeleyeceğiz.”

“MÜLAKATA KARŞI 18 MAYIS’TA SARAÇHANE’DEYİZ”

“CHP, mülakatın kaldırılması sözünün verildiği öğretmenlerle ilgili onların talebine uygun olarak 68 bin mülakatsız atama talebini kampanya boyunca arkasında durduk. Ancak sayın Erdoğan kendi açıklamaya varamadı Milli Eğitim Bakanı’na bıraktı. Milli Eğitim Bakanı salı günü sadece 20 bin atama dediğinde gençlerimizin  umudu kırıldı. Ardından biz ‘hani mülakat yapmayacaktınız’ dediğimizde mülakat gibi mülakat yapacağız dediler.  Kabul etmedik. Ama bugün duyuyoruz ki ’45 dakika sürecek, kamera koyacağız’ diyerek partizanlığı, adam kayırmayı devam ettirecekleri anlaşılıyor. İşte bu şartlar altında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’ndan 1 gün önce genç öğretmenlerimizle çağdaş, laik eğitime karşı yürütülen müfredat çalışmasına da isyan eden herkesle 18 Mayıs günü saat 13’te İstanbul Saraçhane’de onların sesine ses olacağız.”

EMEKLİ AÇIKLAMASI

“Seçim meydanlarında en çok emeklilerden bahsettik. Emekliler 10 bin liralık maaşlarıyla yabancılarla  konuşurken 270 euro alıyorlar dediğimizde tercüme hatası sanılan maaşlarıyla açlığa terk edildiler. Enflasyon o 10 bin lirayı bile kemirmeye devam ediyor. Artan enflasyon asgari ücreti kemiriyor. Biz temuuzda enflasyon güncellemesi beklerken, hatta yılda 4 kez olsun derken, asgari ücrete enflasyon zammı yapmamaya, emeklileri süründürmeye devam ediyorlar. Bununla da mücadeleye devam edeceğiz.  Bunun için ilk adım emekliler. Sonra da emekçiler gelecek. Emekliler için 26 Mayıs Pazar günü saat 13’te Ankara’da bir büyük emekli mitingi düzenliyoruz. Emeklilerin sesini bütün Türkiye’ye duyuracağız. ”

“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

“Yürüyüş, protesto hakkını kullanalım. Bu hakkı geri alanlarla mücadele edelim. Anayasamıza sahip çıkalım. Adım adım kazanalım. Emin olun esnaf, işçiler, çiftçiler, emekliler kazanacak. Gözü yurt dışında olan gençler dünyanın başka yerinde hayal kurmayacaklar. Hep birlikte kazandık hep birlikte başaracağız.”

“GULYABANİNİ AL ZENGİNLERİN KAPISINA GİT”

“Asgari ücrette, emekli maaşı da TÜİK tarafından hesaplanıyor. TÜİK demek Tayyip Erdoğan’ı üzmeyen istatistik kurumu demek. Enflasyonla mücadeleyi safsatanlar her geçen gün umutları karartıyor. Orta Vadeli Program’da enflasyon tahmini yüzde 33 iken 3 ay önce yüzde 36’ya yıl sonu için yüzde 39’a revize ettiler. Onlar da umutlarını kaybetmeye başladılar. Bugün Türkiye’de IMF programı uygulanmaktadır. IMF hayalet gibi üzerimizde dolanmaktadır.  IMF ile anlaşsa, emekliyle zam yapma diyecek yapmıyor. Emekliye zam yapma diyecek yapmıyor.  Bu hayalet bu gulyabani hep emeklinin, emekçinin pençesinde. Mehmet Şimşek’e sesleniyorum. Gulyabanini al biraz da zenginlerin kapısına git. Biraz da zenginlerle uğraş. Yoksulun peşini bırak.”

Kaynak: TELE1