Özgür Özel’den ‘Lütfü Savaş’ açıklaması: Yerine alternatif bulamadık

Yayın tarihi: 16 Şubat 2024 Cuma 2:19 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2024 Cuma 2:46 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay, “Şu ana kadar yaptığımız bütün anketlerde Lütfü Savaş’a bir alternatif geliştiremedik” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel gündem olan ‘yapay zeka ile aday seçme’ haberlerine ilişkin şunları söyledi:

Yapay zeka çağın bir gerçeği. Gazeteci arkadaşlarla sohbet ederken adı geçince bile gündem olmuş Ben de çok memnun oldum. Tabi konu şu; anket yapıyoruz, 8 firmanın teknolojisi olanak veriyordu. Toplam 16 firmayla görüşüldü. 8 firma uyumluydu. Onlar kendi arama merkezlerinden arama yapıyorlar ancak bizim yolladığımız link üzerinden yapıyorlar. O link görüşmeleri hem dijital olarak yedeklemeye hem de yapay zekanın bu dijital dinlemeyle bir hata, yanlış varsa müdahale etmesine bazen de bazı konularda öneride bulunmasını sağlıyor. Örneğin 500. ankette yapay zeka call center’ı durduruyor. Diyor ki ‘ankette ismi olmayan birisi bütün açık uçlu sorularda yüksek frekans veriyor, ankete dahil etmek ister misiniz?’ diyor. Kendisini ankete koyuyoruz ve değerlendirmeye dahil ediyoruz. Böylelikle yapay zekanın açıl uçlu sorularda yüksek frekans alıp seçenek olarak dahil ettiği durumlar oldu. İçlerinden aday olmak istemeyenler de oldu, adaylığı kabul edip adaylaşanlar da oldu. Yapay zekanın böyle bir katkısı oldu.

LÜTFÜ SAVAŞ NEDEN SEÇİM KLİBİNDE YOKTU?

Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın CHP’nin seçim klibinde yer almamasının nedenini şöyle anlattı:

Klip 5 Şubat günü çekildi. Hatta o klipteki arkadaşlarımız özellikle İstanbul’dan görevli oldukları deprem bölgelerine uçtular. Ancak belediye başkanımızın 5 Şubat’ta Hatay’da olması gerektiği, çok sayıda da dışarıdan gelecek arkadaşımız olduğu için Hatay’daydı. Sayın Lütfü Savaş da ‘Biz böyle planlamıştık ama gelemem. Zaten benim böyle müzikli çalgılı bir filmde oynamam doğru da olmaz’ demişti ben de bunu haklı buldum. Ayrıca çokça sorulan sorulardan, 6 belediye başkanımız klipte özel olarak ön planda, özel görüntüleri var, diğer altısı da diğer filmde izlenecek.

Özel, “Hatay’la ilgili belirsizlik devam mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Ölçme değerlendirmede son anket sanırım bugün raporlanıyor. Bir kez daha bakacağız. Hatay konusu Türkiye’de çok konuşulan konu. Hatay’da, deprem bölgesinde ne yaşandıysa bunun yüzde 99’u iktidarla ilgili. Hatay’daki ilçelerin 3 tanesi bizde geri kalanı iktidarın. Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya onlarda. Oralarda çözülmeyen bütün sorunlar Hatay’da da çözülmemiş durumda. Belediye başkanımız elbette eleştiriden muaf değil. Tepki gösterenlerin tepkisini de anlıyoruz ama Hatay’da 100 tepki varsa 99’u hükümete. Lütfü Savaş’a da birkaç eleştiri oldu, bunları da kaydettik.

“SON KARAR YARIN VERİLECEK”

Sosyal medyayı da önemsiyoruz ama Hatay’ın ne dediğini de önemsiyoruz. Hatay’da beşinci anket için sahadayız. Hatay için Lütfü Savaş’tan daha beğenilen bir alternatif ürettiğimiz anda -zaten Lütfü Savaş da buna hayır demiyor- ancak şu ana kadar yaptığımız bütün anketlerde Lütfü Savaş’a bir alternatif geliştiremedik. Bu konuda gerçekten çaba içindeyiz. Son kararı yarın partimiz verecek. Lütfü Savaş eleştiriden muaf değildir ama Lütfü Savaş yaşananların tamamının sorumlusu ve bu meselenin de günah keçisi değildir.”

Özgür Özel: Birleşin ve kentlerinizi tek adamdan koruyun

Kaynak: TELE1