Özgür Özel’den İYİ Parti ‘ret’ kararına yanıt: Tüm milletimizle ittifak yapacağız

Yayın tarihi: 5 Aralık 2023 Salı 1:40 pm - Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı 2:55 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İYİ Parti‘nin ‘işbirliği’ teklifine ret cevabı vermesi hakkında konuşan Özel “GİK’İn kararı tüm seçim bölgelerinde tek başlarına girmeleri yönünde oldu. İlk baştan söyledim alınacak her iki karara da saygılıyız.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında yerel seçimlere yönelik konuları anlattı. CHP’li belediyelerin yaptığı halkçı belediyecilik örneklerinden bahseden Özgür Özel İYİ Parti’nin GİK toplantısında işbirliği teklifine ret kararı vermesi hakkında da konuştu.

Tüm milletimizle ittifak yapacağız diyen Özgür Özel ” Bundan sonra ne yapacağız. İttifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız. Bundan sonra İstanbul’a ihanet edenler İstanbul’a geri dönmesinler diye Ankara’yı parsel parsel satanlar dönüp kaldıkları yerden devam etmesin diye. Tayyip bey helikoptere binip arsalarımızı helikopterden pazarlamasın diye bütün milletimizle ittifak yapacağız. Bu yol bizim bu yürüyüş bizim Halk Partililerin tek başına yürüyeceği bir yol değildir. Bütün milletimizi rant talana  karşı halkçı belediyecilikte birleşmeye davet ediyorum” dedi.

Özgür Özel’in açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Bir gerçek var. Neden bu yurtlarda yemek kalitesi düştü asansör arızaları peşin sıra geliyor? Çünkü bu iktidar bilerek ve isteyerek pek çok yatırıma imkan buldu. TOKİ’ye köprü yaptırdı yol yaptırdı. Övündüğü pek çok yatırımı yaptırdı ama yurt yaptırmadı. Çünkü öğrencelerimiz bir takım cemaat ve tarikatların kucağına düşsün ve gencecik zihinler kindar nesiller olarak yetiştirilsin diye. CHP bu oyunu biliyor ve bunun peşini bırakmayacağız.

Hafta sonu hep birlikte Manavgat’taydık. Kurultay tartışmalarını geride bıraktığımız bütün Türkiye’ye bütün dünyaya parti içi demokrasi şöleninden sonra biz oturduk ve bundan sonraki yerel yönetim stratejimizi ve geleceği konuştuk. Elbette herkesin merak ettiği bir husus dün yaşanan gelişmeler ve yerel seçimlerde CHP’nin gelişmelere yaklaşımı ve yol haritası buna konuşmanın sonunda değineceğim.

İYİ Parti CHP ile iş birliğine ‘hayır’ dedi

KADINLAR SEÇME VE SEÇİLME HAKKI

Bugün 5 Aralık 1934’te TBMM’de bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme ile kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı verildi. Atatürk bu kararın ardından “Bu karar Türk kadınına sosyal ve siyasi hayatta bütün milletlerin üstünde yer vermiştir. Medeni milletlerin bir çoğunda kadınlardan esirgenen bu hak Türk kadınının elindedir. Onu selahiyet ve liyakatle kullanacaktır” Bu düzenlemeden sonra 1935’te Meclis’e 18 kadın milletvekili girdi. O gün bütün dünyanın gelişmiş ülkelerinden önce böyle bir düzenlemeyi yapan bu düzenlemeye liderliğiyle ön açan, O gün bu Meclis’te görev alarak Türk kadınının mücadelesinde en önemli aşmalarından birini kaydeden ilk kadın milletvekillerimizi ve bugün de Türk kadının en önemli güvencelerinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla minnetle anıyoruz.

Merdan Yanardağ: İYİ Parti’nin hedefi CHP’ye kaybettirmek, AKP’ye kazandırmak

KADIN ERKEK EŞİT TEMSİLİ HAYATA GEÇİRMEMİZ GEREKİYOR

Şimdi işin övünülecek tarafına değil biraz daha öz eleştiri yapılacak ve utanılacak tarafına değinelim. O gün aşamalar kaydedildi Bugün 600 vekilden 119’u kadın. Yüzde 19,8 Hayatın yarısı kadın Meclis’in yüzde 19’u kadın. Maalesef CHP’de ortalamanın üstünde değil hatta bir tık altında. Atatürk’ün yaptığıyla övüneceğiz ama bizim övünebilmemiz için bu mecliste ve her tarafta kadının eşit temsilini savunmamız ve hayata geçirmemiz gerekiyor. Ancak verilen mesaj kadına AKP tarafından Erdoğan tarafından senin yerin ailedir senin yerin evdir ekonomi, iç işleri çevre dış işleri değil senin işin evdir mesajına karşı hayatın yarısı kadın yarısı erkektir ve bu toplum eşittir. Birlikte olacağız birlikte yöneteceğiz.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ

Çok önemli bir husus ve çok önemli bir gelişme ile karşı karşıyız. Ülkeyi yıllardır yöneten torba yasalar yapan iktidar yine Meclis’in bütçe görüşmelerinden hemen önce 33 ayrı kanun ve kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapacak bir torba kanunla muhatap etti. Vatandaşın faydasına olduğu yerlerde katkı sağlamaya rahatsızlık yaratan yerlerde muhalefet etmeye devam ediyoruz.

ERDOĞAN’A HODRİ MEYDAN: MEMURLARA İŞÇİLERE KİRA YARDIMI YAPALIM

Fakat torba kanununda öyle bir madde var ki bütün itirazlara rağmen 7 yıl önce Bankacılık k Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nu Ankara’dan İstanbul’a taşıdılar. Şimdi torba kanunda o kurlun İstanbul’daki üyelerine şimdi 30 bin lira yılbaşından sonra 42 bin lira olacak bir ilave ödenek koyuyorlar. Gerekçe beyefendiler hanımefendiler İstanbul’da geçinemiyorlarmış kiralarını karşılayamıyorlarmış. Ben bunu Antalya’da yaşayan Muğla’da yaşayan Ankara İzmir İstanbul’da yaşayan bütün memurlar ve kamu çalışanları için söylemiştim BDDK için Ankara’dan İstanbul’a gittik masrafa yetişemiyoruz. Bunlar da diyorlar ki 30 bin lira verelim yıl başından sonra 42 bin lira olsun. Türkiye’de herkes eşit bazıları daha az eşit. Örnekler veriyorum ama iktidardakiler rahatsız oluyor. İşin bu tarafında baktığımızda İstanbul’daki tüm memurlar eşit ama BDDK’dakiler daha eşit. Buradan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanına sesleniyorum. O maddeyi geri çekin ve hep birlikte düzenleyelim. Ve büyükşehirlerimizde kira sorunu yaşayan tüm memurlara ve işçilere kira yardımı yapmaya varsan biz buradayız hodri meydan.

Mansur Yavaş’tan İYİ Parti’nin kararına ilk yorum

Emeklilerin, asgari ücret kadar en az maaş alması gerektiğini söyledik. Bunu önerge olarak Meclis’e getirdik ama AK Parti ve MHP buna yanaşmıyor. Butün emeklilere AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ı şikayet ediyorum.

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KREDİ NOTU AAA

Şimdi salonda bulunan belediye başkanlarımızın bazı yaptığı işlerden bahsedelim. Burada salonda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Kendisi son ikisi Muğla olmak üzere 25 yıldır Muğla’ya hizmet etti. Saymakla bitmez de ama esas altını fosforlu kalemle çizdiğim. Muğla BB’nin büyük bir özelliği var . Türkiye’nin kredisi ortada. İktidar bu günlerde Türkiye’nin kredi notunu B seviyesine çıkardığı için övünüyor. Uluslararası kredi derecelendireme kurumlarının verebileceği en büyük not AAA üç A. Türkiye bir kurumun kredi notu 3A o kurum Muğla Büyükşehir Belediyesi. Nasıl oluyor? Çalmamakla çaldırmamakla. Para verecek o paranın en iyi senin kullanacağına yatırıma dönüştüreceğine ve eninde sonunda bunu ödeyeceğine bütün dünya ikna olmuş. Erdoğan promterdan yatay mimari okur yandaşlara gökdelenleri diktirir sonra ben de bu şehre ihanet etim ben de masum değilim der. Ama Muğla’da belediye başkanımız 4 kattan fazlasına imar vermemiş. Son 10 yılda çevre ve imarla ilgili 189 dava açmış. Çevreyi korumak için ve kendi vermediği yetkiyi bakanlıklardan alanlara dur demek için.

İBB’NİN DEPREM PROJELERİ

6 Şubat’ta etkisi altına alan büyük bir depremi hep birlikte yaşadık. Üzerinden 10 ay geçti. Dün Gemlik merkezli bir deprem oldu ve İstanbul’da da hissedildi. Yaz aylarında çevre bakanı çıkıp şunu demişti. Gerekirse yazın Meclisi’ çalıştırıp düzenlemeleri yapacağız. Ekim geldi bir şeyler yaptılar ama son derece yetersiz. Çıkardıkları düzenlemeler dirençli kenetler yaratmak için yapılması gerekenler açısında  son derece yetersiz. Böyle olunca deprem odaklı bir kentsel dönüşüme hizmet etmeyen bir yaklaşım var. Kamuoyunda kent merkezinde değerli arsa ve arazilerin rezerv alanı olarak ilan edilip kent yoksullarının yerlerinden edilip deprem karşında sınıflar ayrımcılık yapıldığına yönelik çok eleştiri var. İstanbul’da deprem yaklaşıyor.. Merkezi yönetim ne yapıyor. Süleyman Soylu’nun başını iki elinin arasına alıp yere çöktüğü görüntü hariç kayda değer hiçbir şeyden haberdar değiliz. 21 yıldır ne yapıldığını Meclis’in deprem araştırma komisyonu raporundan aynen okuyorum. İstanbul’da 1999’dan önce inşa edilmiş 1589 kamu yapısının 1201’i güçlendirilmiş ve ya yeniden inşa edilmiş. Tam 21 yıldır siz iktidarasınız ve 1589 kamu binasını güçlendirmesi dışında başka bir şey yaptığınız yok. İstanbul’da 72 bin 829 riskli yapı tespit edildi. İBB bu sorunla mücadele adına dayanıklı ve İstanbul için toplam 18.8 milyar liralık bir bütçe ayırdı 52 devasa proje yapıyor. 2019’dan beri hızlı taramalarla 110 bin bina ziyaret edildi. KİPTAŞ değeri  36 milyar lira olan 20 devasa proje yapıyor. Bugüne kadar 62 adet Kültür varlığı güçlendirildi 2 milyar lira bütçe harcandı ve engellenen çalışma yaptırılmayan belediyelerimizi bir yandan çırpınıyor bir yandan merkezi hükümet ellerini kollarını bağlamaya çalışıyor. çevre bakanı da İstanbul’un sorununa bakmak Hatay’da Maraş’ta çadırda yaşayan depremzedelere çözüm üretmek yerine ya da İstanbul’un kentsel dönüşüm sorununa kafa patlatmak yerine Kayserispor’un priminin pazarlığını yapıyor. Biz CHP olarak bu gayri ciddi anlayışa karşı dirençli kentler, afetler ve depreme karşı dirençli kentler üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ve milletimize şova gelince yapan gerçek yapısal reformları sözde bırakan rantın karşısında halkın güvenliğini ikinci plana iten AK Parti anlayışını şikâyet ediyor CHP belediyeciliğini 31 Mart’tan sonra da daha güçlü devam edeceğinin müjdesini veriyorum.

Dün enflasyon rakamları açıklandı. Düşerken yüzde 2.4 düşen doğalgaz yüzde 478 arttığında enflasyona sadece yüzde 1.21 puanlık katkı yapmış. Nasıl bir çarpıtma yaptığı ortada. TÜİK yani Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu, enflasyonu yüzde 62 olarak belirliyor.

İYİ PARTİ’NİN RET KARARINA YANIT

CHP Genel Başkanı olarak seçildiğim günden itibaren Cumhur İttifakı karşısında tüm muhalefetin toplumsal muhalefetin parlamenter muhalefetin bir araya gelmesini ve yerel seçimlerden işbirliği yapmasını savundum. İttifak kelimesini kullanmadım çünkü o kelime yoruldu. Hem kentler bazında hem de yereldeki CHP örgütlerinin ve diğer partilerin örgütlerinin teşkilatlarının olgunlaştırdığı tüm çözümler karşılıklı kazandıran çözümler olabilir.  Bunun için hem bütün topluma hem de siyasi muhataplarımıza çağrılar yapıyoruz. 30 Kasım Perşembe günü İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener’i heyetimizle ziyaret ettik ve onlar da karşıladılar. Sayın Akşener’e 81 ilde aday çıkar kararlarından haberdar olduğumuzu mümkünse bunun bir kez daha gözden geçirilmesini önerdim bunun mümkün olup olamadığını savundum. Ne teklif ediyorsunuz diye sorulduğunda bir masa kuralım otaralım konuşalım işbirliği yapalım mümkün olan en çok yerde işbirliği yapıp en iyi sonucu alalım ve Türkiye’ye kazandıralım. Sağ olsunlar çok verimli bir toplantı yaptık. Kendileri bunu GİK’e götüreceklerini söylediler ve dün konu görüşüldü. GİK’İn kararı tüm seçim bölgelerinde tek başlarına girmeleri yönünde oldu. İlk baştan söyledim alınacak her iki karara da saygılıyız. İYİ Parti CHP’nin geçmişte çok önemli işbirlikleri ittifaklar yaptığı 81 il başkanımızı birbirinden ayırmadığımız. İlçe başkanlarını ilçe başlarımız gibi gördüğümüz çok kıymet verdiğimiz bir partidir. Ben yakasında güneş gördüm mü hemen yolda görsem İYİ Bir insan ile karşılaştım derim. Çünkü İYİ Parti’nin seçmenleri gerçekten iyi insanlar Atatürk’ü seven ülkesini seven yani sizin bizim gibi insanlar. O yüzden bütün örgütümüzden talebim şudur eski dosttan düşman olmaz.

İYİ Partili İbrahim Özkan’dan GİK kararına tepki!

“TÜM MİLLETİMİZİ BİRLEŞMEYE DAVET EDİYORUM”

Sakın İYİ Parti GİK’te bir karar verdi diye İYİ Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin İYİ Parti iyi insanların partisidir bizim kurucumuz Atatürk’ü seven insanların partisidir. Geçmişte birlikte başarılar elde ettiğimiz ve bundan sonra da Türkiye’de birlikte çok şey başaracağımız iyi insanların partisidir. Bundan sonra ne yapacağız. İttifak arayışımızı toplumsal tabana yayacağız. Bundan sonra İstanbul’a ihanet edenler İstanbul’a geri dönmesinler diye Ankara’yı parsel parsel satanlar dönüp kaldıkları yerden devam etmesin diye. Tayyip bey helikoptere binip arsalarımızı helikopterden pazarlamasın diye bütün milletimizle ittifak yapacağız. Bu yol bizim bu yürüyüş bizim Halk Partililerin tek başına yürüyeceği bir yol değildir. Bütün milletimizi rant talana  karşı halkçı belediyecilikte birleşmeye davet ediyorum.

İYİ Parti CHP’nin işbirliği teklifini reddedince il başkanı zehir zemberek sözlerle istifa etti

Kaynak: TELE1