İYİ Parti CHP ile iş birliğine ‘hayır’ dedi

Yayın tarihi: 4 Aralık 2023 Pazartesi 6:10 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2023 Pazartesi 8:10 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yaptığı ‘iş birliği’ teklifini görüşmek için toplanan GİK toplantısında ‘hayır’ sonucu çıktı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu kararı, “Genel idare kurulumuz 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti’mizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır” ifadeleriyle duyurdu.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında sabah saatlerinde toplandı. Akşam saatlerine kadar devam eden toplantıda yapılan oylamanın sonuçları belli oldu. İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu, iş birliğine oy çokluğuyla ‘hayır’ denildiğini açıkladı.

“İYİ PARTİ’MİZİN SEÇİMLERE HÜR VE MÜSTAKİL OLARAK GİRME KARARI ALINMIŞTIR”

Toplantının ardından genel merkeze geçen İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu şu açıklamayı yaptı:

“Bu birkaç günlük süreçte, genel başkanımız geniş katılımlı bir değerlendirme yapmak amacıyla yetkili kurullarımız, milletvekillerimiz, il ve ilçe başkanlarımızla istişarelerde bulunarak bu görüşmelerle elde ettiği tespit ve görüşleri de GİK üyelerimize aktarma fırsatı bulmuştur. Toplantımızda hemen hemen tüm GİK üyelerimi görüşlerini ortaya koymuş ve ardından da oylamaya geçilmiştir. Bakın bunun altının çizmek istiyorum; siyasi tarihimizde çok fazla örneği olmayan bir demokrasi şölenine dönüşmüştür bizim için. Zira tüm yönleriyle bütün mesele incelenmiş ve yapılan oylama neticesinde genel idare kurulumuz 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti’mizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır.

Unutulmamalıdır ki zafere giden yolda her yol mübah anlayışına bir karşı duruştur cesurlar hareketi. Ve hiç kimsenin şüphesi olmasın; ülkemizi karanlığı sürükleyen bu muktedir siyasi anlayışın karşısında durmaya ve milli mukaddesatımıza milletimizin üçüncü bir yola, bir alternatif çağrısına sahip çıkarak yol yürümeye devam edeceğiz. İYİ Parti olarak 2024 seçimlerine hür ve müstakil olarak gideceğiz. Ve seçmenimizin karşısına en doğru adaylarla çıkarak iyi belediyecilik parolasıyla milletimize hizmet etme sorumluluğunu onlarla paylaşacağız.”

AKŞENER ’81 İLDE AYRI ADAY’ DEMİŞTİ

CHP ve İYİ Parti, son 3 seçime Millet İttifakı çatısı altında girmiş ancak 14-28 Mayıs seçimlerinin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 81 ilde ayrı adayla seçime gideceklerini açıklamıştı. İYİ Parti aralarında İzmir, Kahramanmaraş ve Eskişehir’in de olduğu birçok il için adayını da duyurmuştu.

Kaynak: TELE1