Özgür Özel’den HDP’ye ‘bakanlık’ açıklaması!

Yayın tarihi: 7 Eylül 2022 Çarşamba 9:51 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2023 Çarşamba 4:34 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Milletvekili Gürsel Tekin’in, HDP’ye bakanlık verilebileceği açıklamasına ilişkin olarak “Tekin’in orada yaptığı açıklama da kendisinin kişisel değerlendirmesidir” dedi.

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, geçtiğimiz günlerde tv100’de CHP’nin iktidar olması durumunda Halkların Demokratik Partisi (HDP) bakanlık verilip verilmeyeceği sorusunu yanıtladı. Tekin, “Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP’ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir” dedi. Tekin’in sözlerine İYİ Parti’den sesler yükselirken CHP’den de açıklama geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin görüşlerini Genel Başkan, Parti Sözcüsü ve üç grup başkanvekilinin açıklayacağını belirterek şunları dile getirdi:

“BUNUN ÖTESİNDE HER ŞEY SPEKÜLASYONDUR”

CHP’nin somutlaşmış yetkili organlarında görüşülmüş, karara bağlanmış, MYK tarafından benimsenmiş ve sayın Genel Başkan tarafından kamuoyuna duyurulması uygun görülmüş görüşlerini üç grup başkanvekilimiz, Parti Sözcümüz ve sayın Genel Başkan’dan duyabilirsiniz. Bunun dışında yapılan değerlendirmeler, kişisel değerlendirmelerdir. Bunun ötesinde yapılan her şey spekülasyondur. Sayın Gürsel Tekin’in orada yaptığı açıklama da kendisinin kişisel değerlendirmesidir”

“AKŞENER’E OLAN SAYGIMDAN SESİMİ ÇIKARMIYORUM”

Tekin’in sözlerine ilişkin olarak İYİ Parti’den Müsavat Dervişoğlu’ndan sert bir tepki gelmişti. Tekin, Dervişoğlu’nun “Herkes haddini ve hududunu bilmelidir” ifadelerine şöyle yanıt vermişti:

“Sayın Akşener’e olan saygımdan dolayı sesimi çıkarmıyorum. Ne demek had bildirmek? Kim bana had bildirecek? Bana tek had bildirecek insan CHP’nin kurumsal Genel Başkanı’dır. Eğer sorununuz milyonlarca seçmeni Cumhur İttifakı’na sevk etmekse bu başka bir şey”

Demirtaş’ın danışmanından düzeltme: Sözleri bağlamından koparıldı