Demirtaş’ın danışmanından düzeltme: Sözleri bağlamından koparıldı

Yayın tarihi: 6 Eylül 2022 Salı 11:40 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2022 Salı 11:40 pm

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş‘ın bugünkü ‘Öcalan’ açıklamasına basın danışmanı Zınar Karavil’den düzeltme geldi. Karavil, Demirtaş’ın sözlerinin ‘aceleyle haberleştirilirken bağlamından koparılarak aktarıldığını’ belirterek “Demirtaş’ın savunmasının SEGBİS tam çözümü, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır” dedi.

Selahattin Demirtaş’ın Kobani davasının bugün görülen duruşması sırasında “Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir.” ifadelerini kullandığı belirtildi. Ancak Demirtaş’ın basın danışmanı Zınar Karavil’den çıkan haberlere düzeltme geldi.

Demirtaş’ın açıklamaları haberleştirilirken acele edildiğini belirten Zınar Karavil, sosyal medya hesabından şu düzeltmeyi paylaştı:

“1- Demirtaş bugün duruşmada bir saati aşkın süre savunma yaptı. Sorunların silahla, şiddetle çözülemeyeceğini, PKK’nin silahları bırakması gerektiğini, bunun için de Öcalan ile görüşülmesi gerektiğinin doğru olacağını belirtti.

2- Demirtaş’ın savunması haberleştirilirken acele edildiğinden, sözleri bağlamından koparılmıştır. Durum budur ve Demirtaş bu görüşünü istikrarlı bir şekilde defalarca kamuoyuyla paylaşmıştır.

3- Ayrıca, Demirtaş’ın savunmasının SEGBİS tam çözümü, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

Selahattin Demirtaş: Çözüm için Abdullah Öcalan yetkili