Özgür Özel’den Bahçeli’ye ‘Kürtler Türkiye’de daha az eşittir’ yanıtı

Yayın tarihi: 28 Kasım 2023 Salı 1:38 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2023 Perşembe 6:41 am

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendisinin ‘Kürtler daha az eşit’ sözünü eleştiren Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. Özel, “Diyarbakır’da 54 merkezde Kürtlerin seçtiği belediyelere siz kayyum atıyorsunuz. Sizin bu uygulamanız yüzünden Kürtler Türkiye’de daha az eşittir” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bahçeli partisinin grup toplantısında Özel’in “Türkiye’de herkes eşittir, ama Kürtler daha az eşittir” sözlerini eleştirmiş, “Genel Başkanı’na hatırlatırım ki, bizim onurumuz da, gururumuz da Türk milletidir ve ona mensubiyet duygusuna sahip herkestir. Bir muamma, bir muvazaa, bir muazzep, bir mugalata olan CHP Genel Başkanı’nın; ‘Türkiye’de herkes eşittir, fakat Kürtler daha az eşittir’ açıklaması bölücü lügatin, terör üslubunun tıpkısının aynısıyla yansımasıdır. Kürt kökenli kardeşlerimizin daha az eşit olduğunu söylemek hakikate alenen kıymak ve kast etmektir. Bu soysuz iddia tümüyle bühtandır. Bu sefil iddia devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kesif bir saldırıdır ve suçtur” demişti.

‘BAŞKAN SEÇİYORLAR KAYYUM ATIYORSUNUZ’

Özel’den sert yanıt geldi. Özel “Bu dönemde Türkiye’de herkes eşittir, ama Kürtler daha az eşittir’ dedim. Devlet Bey de bu ifadeyi eleştirmiş. Manisa’da hemşerilerimiz oy verip MHP’li belediye başkanı seçebiliyor, görevini yapıyor. Diyarbakır’da, Van’da, Mardin’de Kürtler belediye başkanı seçiyor, ama siz kayyum atıyorsunuz. Bu uygulama yüzünden Kürtler daha az eşittir. Camiler ibadethane kabul ediliyor, Cemevleri ibadethane kabul edilmiyor. Aleviler bu memlekette daha az eşittir. Ülkü Ocakları, Osmanlı Ocakları Taksim’e çıkar. 1 Mayıs’ta işçiler, 8 Mart’ta kadınlar Taksim’e çıkamaz. Bu ülkede iktidar yanlıları eşittir, muhalifler daha az eşittir” ifadelerini kullandı.

‘DEVLET BEY’İN VİCDANINA HAVALE EDİYORUM’

Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “Bahçeli bana soysuz demeye kalkıyor. Özgür Özel’in soyunu sopunu arıyorlarsa, pek çok akrabam burada, soyumuz Selanik’tedir. Bu sözü Devlet Bey’e yakıştıramam. Tayyip Bey Devlet Bey’e zürriyetsiz demişti çocuğu olmadığı için. Bu lafı Devlet Bey bana etmedi kabul ediyorum. Metin yazarını da Devlet Bey’in vicdanına ve ahlakına havale ediyorum.”

‘BÜYÜK GÜÇ BİRLİĞİ’ ÇAĞRISI

Yerel seçim öncesi ittifak mesajı da veren Özgür Özel ” sadece CHP’lilerin oyuyla kazanmadık. İstanbul’da İstanbul ittifakıyla Türkiye’nin diğer yerlilerinde Millet İttifakı ile. Ankara’yı peşkeş çekenler parsel parsel satanlar İstanbul’un üstünde helikopterle Katarlılara kupon arsa satanlar değil de dürüst insanlar yönetsin diye destek aldık. Bundan sonraki süreçte de siyasi partilerle işbirliğini konuşmaya, bütün Türkiye’yi dürüst namuslu ve çalışkan insanların yönettiği belediyeleri korumaya Türkiye’yi kazandırmak için büyük güç birliğine davet ediyoruz” dedi.

Özgür Özel’den “Meral Akşener” açıklaması

Özel’in açıklamaları şu şekilde:

Haftaya acı haberlere başladık. Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan Ast. Üst Çav. Necdet Çalış’a sözleşmeli erlerimiz Emrah Gündüz ve Fevzi Kızıltaş’a bir kez daha Allah’tan rahmet ve baş sağlığı diliyoruz.

24 Kasım benim için her zaman anlamlı bir gün. O gün güne erken saatlerde İstanbul’da başladım. Eğitimle ilgili 4 sendikasının genel başkanlarıyla ayrı ayrı konuştum. Ama hepimizin geleceği çocuklarımızı emanet etiğimiz öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladım. Okuduğum bir rapor dikkatimi çok çekti. 100 öğretmenden 72’si Eğitim-İş’in raporuna göre geçinmek için borç almak zorunda. Yine 100 öğretmenden 23’ü ek iş yapmak zorunda. Biz mücadelemize rağmen bir meslek kanunu çıktı ama beklentileri karşılamadı.

TAHİR ELÇİ DAVASININ SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Çok sayıda parti yöneticimiz ve hukukçu arkadaşımız Diyarbakır’dalar. Diyarbakır Barosu önceki başkanı görevi sırasında ve herkesin gözlerini önünde 8 yıl önce katledilen Tahir Elçi’nin duruşmasını takip ediyorlar. Yapılması gerekenler yapılmıyor. Zaten cinayetten dakikalar sonra bir el devreye girmişti. Hukuk tesis edilinceye kadar Elçi ailesi artık adaleti bulduğuna inana kadar. Türkan Elçi’nin yüreğinde yanan ateş elbette sönmeyecek ama bir faili meçhul cinayetin aydınlatılmasının verdiği ferahlık onun içine sinene kadar bizim içimize sinmiyor. Sonuna kadar takipçisi olacağız.

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel Atatürk filminin ikinci bölümünü izledi

İBB AÇIKLAMASI

İstanbul’da Büyük Dere Atatürk Fidanlığı’nın açılışını yaptık. Elbette o da olacak ama öyle beton meton açmadık. 1928’de Atatürk’ün talimatıyla açılan onun emanetini açtık. 1997’ye kadar Bahçıvan Okulu olarak da hizmet eden çok önemli bir binayı açtık. Sadece açarken eski dokusuna uygun yapılmış binaları gezdik. Bir tanesi kreş bir tanesi meslek edindirme kursu. Bir tanesi İstanbul Vakfı’nın kursiyer öğrencilerini geleceği alan. Bir tarafı yeniden bahçıvanlık okulu.

Belediyemiz Ankara Büyük Şehir 918 köye internet veriyor çocuklar için. 160 bin öğrenciye kırtasiye desteği 7 bin 500 öğrenciye servis desteği 12 bin ilkokul öğrencisine kantin desteği. 12 bin 500 öğrenciye otobüs abonmanı. 3 bin öğrenciye sınav ücreti desteği. 17 bin aileye düzenli ekmek. 50 bin öğrenciye süt 115 bin öğrenciye karne hediyesi 113 bin öğrenciye bayram harçlığı veriyor.

CHP’de yerel seçim planlarına ‘anket’ ayarı

“TAYYİP BEY’İN BİR KERE VERDİĞİNİ MANSUR BEY 3 KERE VERİYOR”

Bir kereye mahsus emekliye 5 bin lira verdiler ya. Tayyip bey bilmez ama Mansur bey 20 bin emekliye ayda 1250 lira veriyor bu ay yatan ile beraber 5 bin lirayı verdik zaten bundan sonra her vermeye devam edecek. Tayyip bey’in bir defa vermeye nazlandığını Mansur bey her yıl 3 kere verecek. Bizim gördüğümüz bir şey var. CHP’li belediyeler birbirleriyle sosyal yardımlar noktasında adeta yarışıyorlar bu iyi örneklerin ortaklaştırıldığı ve bir standardizasyonun sağlandığı bir süreci de Mart ayından sonra yapacağız. Eğer CHP’li belediyeyi seçerseniz iki yılda kurbanlık koç etten karne hediyesi alamadığınızı çocuğa karne hediyesinden ödeyemediğiniz sınav parasını ödeyecek bir belediye başkanınız olacak. Bunu 81 ilde 1000’in üzerindeki ilçede CHP’li adayları seçtiğiniz de önümüzdeki süreçte bu sıcak el sizlere de ulaşacak.

ÖZEL’DEN İTTİFAK MESAJI

Tabi bu belediyeler sadece CHP’lilerin oyuyla kazanmadık. İstanbul’da İstanbul ittifakıyla Türkiye’nin diğer yerlilerinde Millet İttifakı ile. Ankara’yı peşkeş çekenler parsel parsel satanlar İstanbul’un üstünde helikopterle Katarlılara kupon arsa satanlar değil de dürüst insanlar yönetsin diye destek aldık. Bundan sonraki süreçte de siyasi partilerle işbirliğini konuşmaya, bütün Türkiye’yi dürüst namuslu ve çalışkan insanların yönettiği belediyeleri korumaya Türkiye’yi kazandırmak için büyük güç birliğine davet ediyoruz.

Kübra Par, Pervin Chakar’dan özür diledi!

ERDOĞAN’A FİLİSTİN ÇAĞRISI

Geçtiğimiz hafta yaptım Erdoğan’dan cevap gelemedi. en ilgili adaşlarınıza söyledim girişimleri yapıyorlar. Ben Filistin’e gitmek ve insani yardımların ulaşmasına eşlik etmek. Hem de bu büyük katliamı dünyaya duyurmak için gerekli başvuruları yaptım. Ama burada esas görev Erdoğan’a düşüyor. Türkiye’deki tüm siyasi partilerin genel başkanlarını alarak Mısır ile heralde bu teması yaptığında Türkiye Cumhuriyeti’ni geri çevirecek durumları yok. Bizim mutlaka sınır kapısına gitmemiz oradan geçmemiz ve çok yerlisiniz ya Türkiye’deki tüm siyasi partilerin Genel Başkanları ile kol kola girip orada duruşumuzu göstermemiz lazım. Erdoğan çağrım sanadır. Tek başına giderek orada bir şey yapmak yerine bütün siyasi partilerin gücünü iradesini orada koymaya seni davet ediyorum.

Özgür Özel’den örgütlere ‘yerel seçim’ talimatı

CUMHUR İTTİFAKI’NA ANAYASA CEVABI

Adalet nöbeti tutuyoruz. Ülkemiz bir Anayasa krizinin içine sokuldu. Ama sonradan anlaşıldı ki Anayasa’ya karşı bu darbe girişimin başında Erdoğan var. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin taşeron olarak kullanmış. Devlette bir krizi çıkararak Anayasa’da değişikliğine zemin arıyor. Biz bu oyuna gelmeyeceğimizi ancak sivil demokratik kadını göre engelleri gençleri, doğayı çevreyi gören gerçek bir sivil bir Anayasa için Anayasa Mahkemesi’ni güçlendiren eşitlik temelinde kimse dışlanmadan oturur konuşuruz. Ama AKP ve MHP’nin mutfaklarında pişirdikleri yemeği burnumuza dayarlarsa biz orada yokuz.

ADALET NÖBETİ SONA ERİYOR

30 Kasım Perşembe günü Meclis çalışmalarını bitirdiğimizde ertesi gün Cuma günü Antalya’daki üç günlük çalışma kampına gideceğiz. 30 Kasım Perşembe akşamı 21. gününde 500. saatinde CHP Anayasa’ya sahip çıkmak için Adalet oturumunu burada sonlandıracak. Yine hep beraber kapalı bir oturumda bundan sonra bu eylemleri nasıl çoğaltacağımızı konuşup daha sonra o kararı yine benim ağzımdan yine bütün Türkiye duyacak. 500 saat boyunca adalete ve Anayasa’ya sahip çıkan gurubuma teşekkür ediyorum onlarla gurur duyuyorum.

Özgür Özel’den ‘aday’ çıkışı! 3 ismi işaret etti

EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇIKARILMALIDIR

Emekliler açlıkla sınanıyorlar, 7 bin 500 TL’lik emekli maaşı mutlaka asgari ücret seviyesine çıkartılmalı. Önergemizi Meclis’te oylatacağız. Orada kalkan elleri göreceğiz. CHP, emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi için ellerini kaldıracak. AK Partilileri bugün milletimiz bir kez daha görecek.

KÜRTLER BU ÜLKEDE DAHA AZ EŞİT

Kürtlerle ilgili ‘Türkiye’de herkes eşittir, Kürtler daha az eşittir’ dedim. İktidar cephesi savunmaya geçti. Diyarbakır’da 54 merkezde Kürtlerin seçtiği belediyelere siz kayyum atıyorsunuz. Sizin bu uygulamanız yüzünden Kürtler Türkiye’de daha az eşittir.

DEVLET BAHÇELİ’YE YANIT

Devlet Bey, sizin metninizi yazanları biliyoruz. O kişileri Sinan Ateş’in ailesi de biliyor. Özgür Özel’in soyunu sopunu arıyorlarsa, pek çok akrabam burada. Soyumuz Selanik’tedir. Soyumuz Üsküp’tedir. Annemin babası Osmanlı’nın ilk defterdarlık memuru. 6 kuşak Manisa’dadır. Soyumuz Osmanlı’ya hizmet eden devlet adamlarıyla, Atatürk’ün doğduğu Selanik’te, Makedonya’dadır. Soyumu sopumu soranlara iletilir. Ben Devlet Bey’e bu cümleyi yakıştıramam. Bu lafı bana etmedi kabul ediyorum, metin yazarını vicdanına havale ediyorum.

Devlet Bahçeli’den Özgür Özel’e “Daha az eşittir” eleştirisi: Uydur kaydır bir kurultay yapıp…

ÜYE KAMPANYASI

Bir üye kampanyası başlatıyoruz. Bütün gençleri kol kola koşa koşa Atatürk’ün partisine bekliyoruz. Plazalarda emeği sömürülenleri, ezilenleri, kendini sahipsiz görenleri, hep birlikte CHP’ye davet ediyorum. Tapusu ne bende ne kimsede, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tedir.”

Kaynak: HABER MERKEZİ