Devlet Bahçeli’den Özgür Özel’e “Daha az eşittir” eleştirisi: Uydur kaydır bir kurultay yapıp…

Yayın tarihi: 28 Kasım 2023 Salı 11:02 am - Güncelleme: 28 Kasım 2023 Salı 11:19 am

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Türkiye’de herkes eşittir fakat Kürtler daha az eşittir” sözlerini “CHP Genel Başkanı’na tavsiyem uydur gaydır bir kurultay yapıp ya HEDEP’i içlerine almaları ya da derhal HEDEP’e katılmalarıdır” ifadeleriyle eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de haftalık grup toplantısında konuştu.

Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Soprano Pervin Chakar’ın elini öpmesini ve “Türkiye’de herkes eşittir fakat Kürtler daha az eşittir” sözlerini eleştirdi.

Özgür Özel’e bir kurultay yaparak HEDEP’e katılma çağrısı yapan Devlet Bahçeli şunları söyledi:

“Türk milleti onuruna düşkün bir millettir. Sözde ve bölücü bir sanatçının hürmetle elini öpüp ardından onurum diyen CHP Genel Başkanı’na hatırlatırım ki bizim onurumuz da gururumuz da Türk Milleti’dir ve ona mensubiyet duygusuna sahip herkestir. Bizim anlayışımıza göre herkes eşittir Türkiye’dir. Bir muamma, bir muvaza, bir muazzep, bir mugalata olan CHP Genel Başkanı’nın Türkiye’de herkes eşittir fakat daha az eşittir açıklaması bölücü lugatın, terör üslubunun tıpkısının aynısıyla yansımasıdır. Kürt kökenli kardeşlerimizin daha az eşit olduğunu söylemek hakikati alenen kıymak ve kastetmektir. Bu soysuz iddia tümüyle bühtandır. Bu sefil iddia milletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kesif bir saldırıdır ve suçtur. Kürt kökenli kardeşlerimiz eşit hak ve hukuka sahip vatandaşlarımızdır ve bizim can beraberimizdir.”

İSTANBUL VE ANKARA MESAJI

Bahçeli ayrıca, CHP tarafından yönetilen Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlıklarını 2024 Yerel Seçimleri’nde Cumhur İttifakı’nın kazanacağını öne sürdü.

Devlet Bahçeli şöyle konuştu:

“CHP Genel Başkanı’na tavsiyem uydur gaydır bir kurultay yapıp ya HEDEP’i içlerine almaları ya da derhal HEDEP’e katılmalarıdır. CHP ile PKK arasındaki teğet noktaları sayılamayacak kadar fazlalaşmıştır. Cumhur İttifakı İstanbul’da zilleti sallayıp devirecektir. Cumhur İttifakı Ankara’da zilleti savurup indirecektir.”

FATİH TERİM FONU VE DİLAN POLAT ÇIKIŞI

Bahçeli, “Fatih Terim Fonu” olarak bilinen dolandırıcılık davası ve kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Dilan Polat’ı da eleştirdi.

Devlet Bahçeli, “Daha çok faiz geliri elde etmek için tertip edilmiş fon ve finans oyunları, doymayan kursakların tahrikiyle milyon dolarlarını bu fonlara bağlayan tanınmış simalar, bunlara çanak tutan sahtekar bankacılar, kurulan saadet zincilerleri, sahte dolarlardan bukleler yapan şaibeli soytarılar, gerçekten de milletimize haklı bir öfkeye neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL’E EKREM İMAMOĞLU ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

Bahçeli ayrıca Özgür Özel’e Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı hakkında söylediği sözler üzerinden de yüklendi.

Devlet Bahçeli, “CHP Genel Başkanı demiş ki Ekrem Bey İstanbul’a mühürlü. Ben de CHP’nin başarısına mühürlüyüm. Biz o paslı mührü de inşallah söküp atmayı başaracağız” dedi.

50+1 krizi sonrası Erdoğan ile Bahçeli’den ilk görüşme

Kaynak: TELE1