Özgür Özel’den Erdoğan’a enflasyon tepkisi: Dipsiz kuyuyu siz yarattınız

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 5:18 pm - Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 5:25 pm

Haber: Bişar Arslan

CHP lideri Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın enflasyon için yaptığı ‘dipsiz kuyu’ benzetmesine tepki gösterdi. Özel “Dipsiz kuyuları yaratan da, emekliyi dipsiz kuyuya atıp unutan da sizsiniz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Balıkesir’in Edremit ilçesinin ardından Bigadiç ilçesinde vatandaşlara seslendi. Özel, Atatürk Şehitler Parkı’nda “halkla buluşma” programına katıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aksaray mitinginde enflasyon için yaptığı ‘dipsiz kuyu’ benzetmesine yanıt veren Özel, ” Cumhurbaşkanı maaşına kendi kendine zam yapıyorsun dipsiz kuyuya gitmiyor. Emekliye verince dipsiz kuyuya gidiyor. Yazıklar olsun. Dipsiz kuyuları yaratan da sizsiniz, emekliyi dipsiz kuyuya atıp unutan da sizsiniz.” dedi.

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Koro dediğin 100 kişi, bilemedin bin kişi olur. Bigadiç’te 2 bin kişi var. Edremit’te 5 bin kişi var. 81 vilayette 973 ilçede binlerce emekli, Türkiye’de 16 milyon emekli hep bir ağızdan sesleniyorlar. Dünyanın en acıklı şarkısını söylüyorlar, ’10 bin lira’ diyorlar.

Bigadiçli çiftçimize ÖTV’siz, KDV’siz mazotu istiyoruz. Bakın AKP iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücretti. Sizinle uğraşmasa bugün 26 bin liraydı. Ama TÜİK’e göre vereceğim dedi Enflasyona ezdirmeyeceğim dedi. TÜİK Tayyip’i üzmedi, sizi üzdü. Her ay 6 çeyrek altını kayıp. Onu cebinizden siz düşürmediniz. Çaldılar.

ERDOĞAN’A ‘DİPSİZ KUYU’ YANITI

Bütün siyasiler emeklileri konuştu, bütün liderler konuştu, gazeteler yazdı, televizyonlar verdi. AK Parti de dedi ki ‘Biz emekli için çalışma yapıyoruz.’ Hatta geçen hafta ‘cumartesiyi bekleyin’ dediler, fos çıktı. ‘Pazar İstanbul’da söyleyecek’ dediler, fos çıktı. En son döndüler dolaştılar şimdi ‘bayramdan sonra bakarız’ diyorlardı. Bugün Recep Tayyip Erdoğan çıkmış ve demiş ki ‘Yüksek enflasyon ortamında emekliye ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor.’ ‘Dipsiz kuyuya gidiyor’ diye emekliye para vermiyormuş. E milletvekiline veriyorsun dipsiz kuyuya gitmiyor. Cumhurbaşkanı maaşına kendi kendine zam yapıyorsun dipsiz kuyuya gitmiyor. Emekliye verince dipsiz kuyuya gidiyor. Yazıklar olsun. Dipsiz kuyuları yaratan da sizsiniz, emekliyi dipsiz kuyuya atıp unutan da sizsiniz. Emekliyi tepeden bakıp küçük, hakir görüyorlar.

‘AHMET SANA BORÇLANDIK’ DEDİLER’

Ahmet Akın 2019’da da adaydı. İttifak ortağımız ‘Balıkesir, olmazsa olmaz dedi’. Sonra ne oldu. İsmail Ok bizim emaneti aldı, AKP’ye götürdü. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni AKP’ye verdi. İYİ Parti, ‘Ahmet sana borçlandık, bir gün ödeyeceğiz’ dediler. Maalesef şimdiye kadar borç tahsil edilemedi.

Hani ‘beka sorunu’ diyorlar ya; ‘Dış güçler gelecekler Türkiye’yi istila edecekler ve beka sorunu olacak.’ Dış güçlerin, güçlü ülkelerin, dünyanın başka ülkelerinin Türkiye’de hayal kurması beka sorunu değildir. Esas beka sorunu Türkiye’nin gençlerinin dünyanın başka ülkelerinde hayal kurmasıdır. O yüzden buradan bütün gençlere sesleniyorum: Umudunuzu kaybetmeyin, enseyi karartmayın, başınızı eğmeyin. Bütün gençleri, kendi geleceklerine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine sahip çıkmaya çağırıyorum.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan Aksaray mitinginde “Enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali eriyip gidiyor. Alım gücündeki düşüşü telafi için adımlar atıyoruz. Öncelik enflasyonu düşürmek. Yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla elimiz rahatlayacak. Enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Bunu başaracak programa sahibiz” demişti.

Özgür Özel, İYİ Parti’nin 5 yıl önceki ‘Balıkesir’ tehdidini açıkladı: İttifaktan çekiliriz dediler

Kaynak: HABER MERKEZİ