Özgür Özel, İYİ Parti’nin 5 yıl önceki ‘Balıkesir’ tehdidini açıkladı: İttifaktan çekiliriz dediler

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 1:29 pm - Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 4:41 pm

Haber: Ceren Ural

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Balıkesir’in Edremit ilçesinde vatandaşlara seslendi. Özgür Özel 2019 yılındaki yerel seçimlerde İYİ Parti ile yapılan ittifak görüşmeleri sırasında Balıkesir üzerinden yaşananları anlattı.

CHP Lideri Özgür Özel yerel seçimlerde kritik öneme sahip Balıkesir’de vatandaşlara seslendi. Bir önceki yerel seçimlerde CHP Balıkesir’de o dönemki ittifak ortağı İYİ Parti’ye bırakmıştı. Özgür Özel 2019 öncesindeki ittifak görüşmelerinde İYİ Parti’nin Balıkesir olmazsa ittifaktan çekileceklerini söylediklerini bildirdi. Özel “İttifak siyaseti gereğince Balıkesir’i istediler. Parti dedi ki her yer olur da Balıkesir olmaz. Ama inanılmaz ısrar vardı. Dediler ki Balıkesir olmazsa ittifak olmaz. ” ifadelerini kullandı.

AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz‘ın iş insanlarını ve esnafı, “Bize destek sözü vermeyen, bizimle beraber bu kadar ilişkimize rağmen arkamızdan iş çevirenlerle de şehrin bir hesabı olacaktır” diye tehdit etmesine de tepki gösteren Özgür Özel “Pazartesi hesap sorasım demiş. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, Balıkesir İşgal ordularına teslim olmamış bir şehirdir. Balıkesir ne kabadayılar ne ucuz kabadayılar görmüştür ama bu Balıkesir ne Ahmet ne Edremit senin gibi kaybetmenin telaşındaki birinin tehditlerine pabuç bırakmaz. Bu millet Pazartesi’ye bırakmayacak Pazar günü senin alnını karışlayacak.” dedi.

AKP’li adaydan esnafa tehdit: Bize destek sözü vermeyenlerle şehrin hesabı olacak

Özgür Özel’in açıklamalısının satır başları şu şekilde:

Bugün 5 yıl önceki hayal kırıklığının şimdi bir büyük mutluluğa zafere dönüşmesi için eş birliği yapmaya gönül birliği yapmaya, dosta güven dost olmayana kaygı vermeye ve Balıkesir ile Türkiye’ye bir mesaj vermeye geldik.

İYİ PARTİ’NİN 2019 TEHDİDİ: ELLERİYLE AKP’YE VERDİLER

5 yıl önce adayımız Ahmet Akın’dı Allah var ya hepimiz biliyoruz. Ahmet Akın büyükşehir belediye başkanlığına gidiyordu. Sonra ittifak siyaseti gereğince Balıkesir’i istediler. Parti dedi ki her yer olur da Balıkesir olmaz. Ama inanılmaz ısrar vardı. Dediler ki Balıkesir olmazsa ittifak olmaz. Herkes döndü Ahmet Akın’ın yüzüne baktı. Ahmet Akın’ın gırtlağı düğümlendi, gözleri yaşlandı, sesi titredi ama ‘partim içinse ülkem içinse yaparım bu fedakarlığı’ dedi. Ordaydım ben hepimiz ordaydık. Ve o gün İYİ Parti’ye Balıkesir bırakıldı ısrarla isteyen kişi İsmail Ok’tu. Ellerimizle Balıkesir Büyükşehir’i Balıkesir’deki artık ranttan bıkmış kibirli belediyecilikten bıkmış. Aldığımız seçimi ellerimizle İsmail Ok’a verdik. İsmail Ok da aldı hepimizin gözünün önünde Ak Parti’ye verdi. Sonra gitti kendisi de Ak Parti’ye geçti. Şimdi de ödüllendirildi Ak Parti’den milletvekili oldu.

CHP’li Ahmet Akın’ın ‘kopyası’ Ahmet Akın kayıplara karıştı

ANKARA’DA HALLEDEMEDİK AMA

O günlerde CHP olarak üzerimize düşeni yaptık. Biz, yaptık, milletvekillerimiz, örgütümüz adaylarımız ve siz fazlasıyla yaptınız. 5 yıl geçti ve 5 yıl boyunca hep şu konuşuldu. Bizim size borcumuz var. Bu süreçte çok istedik ki bu borç Ankara’daki bir ittifak ile bir iş birliği ile Balıkesir’deki bu tarihi hesabı halledelim. Biz Ankara’da halledemedik olmadı ama Ahmet’e o zaman söyledim kardeşim dedim. ” Bu Ankara’da olmaz ama Balıkesir’de merkezde körfezde yukarılarda o insanlar öyle insanlar ki, öyle vicdanlı insanlar ki Ankara’da olmaz ama Balıkesir’de sandığın başında vidan ittifakı olacak kardeşim bunu göreceksin” dedim.

BALIKESİR’İ AKP YÖNETMESİN DİYEN HERKESE SESLENDİ

Niye buradayım şunun için buradayım. Seçimlere 5 gün var anketler yapılıyor. Anketlere göre Ahmet Akın kardeşimiz seçimleri önde götürüyor. Ancak bir kaç puan fark ile önde olmak bize rahat uyku uyutmaz. Halen daha Ahmet önde arkasında mevcut başkan ama geçmişte birlikte olduğumuz dostlarımızdan halen başka partilere oy verenler var. Pazar akşamı görülecek, o başka partilere verilen oyun seçim kazanmak değil ama Allah muhafaza bize seçim kaybettirebilir. Çok net geçmişte birlikte olduğumuz güneş gözlü, gönlünde gönlünde güneş olan İyi insanlar geçmiş ittifak ortaklarımız ve Balıkesir’i Ak Parti yönetmesin diyen herkes, eğer başka bir partiye oy verirseniz Balıkesir’i Ak Parti kazanır. Ama CHP’ye oy verirseniz Balıkesir’i hep birlikte kazanır siz de kazanırsınız.

CHP’li Ahmet Akın Büyükşehir çalışanlarıyla bir Arada: ‘Kimsenin ekmeğiyle oynanmayacak’

Ben Balıkesir’in sosyal demokratlarından milliyetçi demokratlarından muhafazakâr demokratlarından Balıkesir’de yaşayan herkesten dürüst çalışan bir belediyecilik için gün sayan o günden bu güne de 5 yıl boyunca yaptıklarıyla projeleriyle bu göreve hazır ve motive, insan ilişkileriyle de gerçek bir belediye başkanını Ahmet Akın kardeşimi Edremit’e emanet etmeye geldim.

AKP’Lİ ADAYIN TEHDİT VİDEOLARINA CEVAP

Balıkesir’in en önemli sorunlarından bir tanesi de yöneticinin Ahmet Akın gibi cana yakın biri olmak yerine kibirli küstah son derece tehditkar birisi olması. Dün Balıkesir’deki işadamlarına Saniyi Ticaret Odası üyelerine tehditler savurmuş. Demiş ki Cuma’ya kadar mühlet veriyorum demiş. Tutumunuzu değiştirmez, beni desteklemezseniz, Pazartesi hesap sorasım demiş. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, Balıkesir İşgal ordularına teslim olmamış bir şehirdir. Balıkesir ne kabadayılar ne ucuz kabadayılar görmüştür ama bu Balıkesir ne Ahmet ne Edremit senin gibi kaybetmenin telaşındaki birinin tehditlerine pabuç bırakmaz. Bu millet Pazartesi’ye bırakmayacak Pazar günü senin alnını karışlayacak.

CHP’li Ahmet Akın: “2019’da Mansur Yavaş’a yapılanlar bana da yapılıyor”

EMEKLİ MAAŞLARINA TEPKİ

Türkiye’nin dört bir yanında günde 4-5 miting yapıyoruz. İlk başladığımızda en büyük sorun sahipleri emekliler Türkiye’deki oranla 83 milyonla 16 milyon kişi, meydanda da yüzde 20 vardı. Ama en büyük acıyı onlar çekiyordu. Onlara dedim ki emekliler bizimle beraber olsun sesimize ses olun, sesinizi çıkarın, hakkınızı söke söke alalım dedim. O gün bugün emeliler meydanlara akıyor. Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti yani en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücret kuralı değişmeseydi bugün 26 bin lira olacaktı. Ama bugün 0,6. Yani normalde 26 bin lira olan hakkınız 10 bin liraya düşmüş.

Kaynak: HABER MERKEZİ