Özgür Özel’den Erdoğan’a: Bu hadsizliği iade ediyoruz

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2022 Salı 2:12 pm - Güncelleme: 26 Temmuz 2022 Salı 2:46 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın altılı masadaki muhalefet partilerini hedef alarak, “Hepsi terör örgütlerini savunuyor” dedi. CHP’li Özgür Özel, Erdoğan’ın sözlerine tepki göstererek, “Sen kimsin? Hadsiz. Böyle bir hadsizliği iade ederiz” ifadelerini kullandı. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (25 Temmuz) TRT’de gündeme ilişkin konuştu. Erdoğan, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için bir araya gelen muhalefet partilerini hedef aldı. Erdoğan, altılı masa olarak anılan partilere ilişkin olarak, “Masadakilerin işi gücü yalan, dolan, fitne, bölücülük. Ortak noktaları siyasetçilik oynamaktan zevk almaları, kolay oynatılabilen kukla olmaları ve terör örgütlerinin savunucuları olmaları. Hepsi de terör örgütlerini savunuyor” dedi.

Çağlayan Adliyesi önünde protesto! Özgür Özel: Ant olsun ki hesabını soracağız

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan’ın terör örgütü ve kukla sözlerine tepki gösterdi. Özel, “Yazıklar olsun. Ne demek hepsi terör örgütlerini savunuyor diyorsun. Sen kimsin? Hadsiz. Böyle bir hadsizliği iade ederiz. Sen kimsin ki kukla dersin. Aynen iade ediyoruz” ifadelerini kullandı. Özgür Özel şunları dile getirdi:

“SEN KİMSİN? HADSİZ”

“Yazıklar olsun. Ne demek hepsi terör örgütlerini savunuyor diyorsun. Sen kimsin? Hadsiz. Böyle bir hadsizliği iade ederiz. Sen kimsin ki kukla dersin. Aynen iade ediyoruz.

Kabul edilebilir değildir. Bir siyasinin söyleyeceği laflar değil bunlar Umudunu Millet İttifakı’na bağlamış vatandaşlara hakarettir. Bu topraklar böyle bir Cumhurbaşkanı görmedi. Bunları milletimize şikayet ediyoruz. Olacak iş mi?

“ATATÜRK’ÜN TIRNAĞI OLAMAZSIN”

Gelirken demokrasi ile gelmek kolay. Senden öncekiler sağlamış onu. Giderken de küfrederek koltuğuna sarılmaya çalışıyor. Arkandan bunlar yazılacak. Buna Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Turgut Özal tenezzül etti mi? Olacak bir şey değil bu.

Ben kaybedersem Türkiye kaybeder diyor. Tırnağı olamazsın ama bu ülkenin birinci Cumhurbaşkanına bak. O ülke senin aldığın gibi bir ülke değildi. O ülkede iplik yoktu. O ben ölürsem ülke kalacak diyor. Sen ben gidersem ülke gidecek diyorsun.”