Özgür Özel’den Erdoğan’a ‘Ahlat’ eleştirisi: O fotoğrafın utancını not ediyorum

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 3:48 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2024 Salı 4:07 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hizbullah’la yakınlığıyla bilinen HÜDA-PAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarının olduğu fotoğrafı hatırlatarak, “O fotoğrafın utancını tarih önünde not ediyorum” dedi.

CHP’nin hafta sonu yapılacak tüzük kurultayı öncesi İstanbul İl Danışma Kurulu toplantısı düzenlendi.

Toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ardından konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz kurucu partiyiz diye devletin sahibi değiliz. Devleti 22 yıldır liyakatsizce yönetenler, yıpratanlar, perişan edenler bir yanda dururken günü geldiğinde sanki her şeyin sorumlusu bizmişiz gibi kendilerini geri çekmelerine izin vermeyeceğiz. Biz kendinden emin, milletine sahip çıkan bir anlayışla altı oktaki her ilkeyi bu çağda olması gerektiği gibi, geçmişini sahiplenip bugününe doğru yorumlayıp hep birlikte ilerleyeceğiz” diye konuştu.

Kurultayın 4 Eylül’de gerçekleştirileceğini hatırlatan Özel, “Tarihi sahiplenen perspektifle ilerliyoruz” dedi.

Özel, “CHP bu yüzyılda kimin için siyaset yaptığını bilerek, faturayı ödemesi gerekenlere ödetmek için bu yürüyüşü nasıl yapacağımızı mutabakatla belirleyip milletin önüne koyacağız” diye konuştu.

“BİZİ BAŞKA TARTIŞMALARIN İÇİNE ÇEKMEK İSTEYENLER VAR”

Özel, “Bir tarafta da biz bu motivasyonda, bu kararlılıktayken bizim karşımızda çaresizce ama birtakım kurnazlıklarla bizi başka tartışmaların içine çekmek isteyenler var. Ortaya atılan tartışmalara eski reflekslerle katılanlara bir şey demiyorum ama bu kötü niyetin bir parçası olmaya kalkanların bu salonla da, bu partinin gelecek umuduyla da, bu ülkenin hak ettiği CHP iktidarıyla kesişen bir duyguları olmadığı açıktır. O duygusuzluğu da kökünden reddediyorum” ifadelerini kullandı.

AHLAT ELEŞTİRİSİ

Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın; Bahçeli, HÜDA-PAR’ın Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla çektirdiği fotoğrafı hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Recep Tayyip Erdoğan 21 yıl sonra Ankara dışında ilk kabine toplantısını yaptı Ahlat’ta. Ahlat’a toplantı yapmaya değil fotoğraf çektirmeye, mesaj vermeye değiş verdiği mesajlarla yeni tartışmaları başlatmaya gitmiştir. Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünde oranın ruhuna uygun bir konuşma yerine eski polemikleri özleyen ve bizi tartışmalara çekmeye çalışan bir konuşma yaptı. Fotoğrafta bir yanına ittifak ortağını, öbür yanına da o ittifak ortağının yanıtlaması gereken çok sayıda soruyu ortaya atan HÜDA-PAR’ın genel başkanını aldı. Yanlarına kuvvet komutanlarını koydu ve bir fotoğraf verdi. Verdi ki, yeni tartışmalar başlasın, yeni gerilimler olsun.

O fotoğrafın utancını, o fotoğraftakilerin birbiriyle olan çelişkilerini belki de çelişir gibi görünüp de nasıl aynı kötü emeller üzerinde örtüştüklerini tarih önünde not ediyorum. Zihnime, kalbime emanet ediyorum. Ama o gün oradaki tonun Cumhuriyet Halk Partisi’ni çekmeye çalıştığı yerin bir tuzak olduğunu da bütün yol arkadaşlarımın bilmesini istiyorum.”

“NORMALLEŞME MİLLETİN TÜMÜNE SESİNİ DUYURMAKTIR”

‘Normalleşme’ye değinen Özel, “Normalleşme bugüne kadar muhalefeti eksik yapmaya yol açacak hiçbir unsuru içermedi. Normalleşme, milletin tümüne sesini duyurmaktır. Yaptıkları tek bir yanlışa sessiz kalmamak, ezdikleri tek bir karıncayı yalnız bırakmamaktır. Bütün çalışma arkadaşlarımın bu oyuna gelmeyecek dirayette olmasını istiyorum” diye konuştu.

“CHP DEĞİŞECEK, TÜRKİYE DEĞİŞECEK”

Özel tüzük ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

“CHP demokratikleşecek Türkiye demokratikleşecek. CHP değişecek, Türkiye değişecek. Türkiye’deki insanların umudu değişecek. Türkiye 100 yıl önce olduğu gibi bütün dünyanın gelişimine biretle baktığı bir ülke olacak. Bu ülkeye demokrasiyi, cumhuriyeti, çok partili sistemi biz getirdik. İktidarı alanın yargıyı, basını tüm kurumları ele geçirdikleri bir süreci bu ülkenin yaşamasına engel olamadık. Sorumluluğumuzun farkındayız. Kimsenin ele geçiremediği bir medya oluşturmak, yargı sistemi kurmak için bu ülkenin 100 yıl sonra tekrar bize ihtiyacı var.”

İmamoğlu’ndan ‘Tüzük’ konuşması: Bu hazırlık iktidar hazırlığı

 

Kaynak: TELE1