Özgür Özel’den Erdoğan’a: 100 depremzedenin 93’ünü konteynerde, çadırda bıraktı

Yayın tarihi: 17 Mart 2024 Pazar 3:31 pm - Güncelleme: 17 Mart 2024 Pazar 5:30 pm

Özel Haber: Özlem Aktürk

CHP Lideri Özgür Özel Adana’da düzenlenen Halk Buluşmaları’nda yurttaşlara seslendi. Seyhan’da konuşan Özel, depremin ardından verdiği sözleri tutmayan Erdoğan’a yüklenerek ”100 depremzedenin 93’ünü konteynerde, çadırda bıraktı” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Adana’nın Seyhan ilçesinde açıklamalarda bulundu.

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketine ilişkin konuşan Özel ”Adana da 6 Şubat depremlerinde etkilendi. Depremden sonra Erdoğan söz verdi. 1 yıl içerisinde 21 bin konut yapaya söz verdi. Şu ana kadar 1589 konut teslim edebildi. Yüz kişiden 93’ü devlet sözüne rağmen şu anda konteynerde, çadırda bıraktı. Adana’mıza ve 10 ilimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

-Tayyip Bey’i dinleyip 3 çocuk yapan ailenin İstanbul’a gidişi 10 bin lira olmuş. Benzini mazotu düşüreceğim diye gelen benzini 19 liradan 40 lira yapan Erdoğan’dır bunun sorumlusu.

-Seyhan’dan gençlerimize sesleniyoruz. Ülkeyi terk etmeyin, enseyi karartmayın. Birlikte başaracağız.

– Kredi kartı nakit avans faizini yükselttiler. Yüzde 113 faize denk geliyor. Emekliye zam yapacakken TÜİK’e soruyorlar. Emekliye yüzde 33 zam veriyorlar. Kredi kartına gelince yüzde 113 alıyorlar. Bu haramilerin dönemine son vereceğiz. Erdoğan’ın Konya’daki mitingine giden staj mağdurlarını Erdoğan gözaltına aldırttı. Telefonlarını aldırttı. Bu staj mağdurları hakkını alana kadar mücadele edeceğiz. İki elim yakandadır.

-Ben iki emekli öğretmenin oğluyum. Ben öğretmenin kıymetini bilirim. Erdoğan ilk göreve geldiğinde 80 bin atanmamış öğretmen vardı. Ben gelince bütün öğretmenleri atayacağım dedi yapmadı. Bir de üstüne mülakat çıkardı. Geçen seçimde kaldıracağım dedi. Yine sözünü tutamadı. Bir de onlara atanamayan öğretmen diyor. Hepsinin yanındayız, arkasındayız.

-CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, ‘2015 yılında emekliye bayram ikramiyesi’ dedi. Sen dedin ki; ‘Vermezler.’ Baktı seçim gidiyor, ‘Biz de vereceğiz’ dedi. 2018 yılına kadar kulağının üstüne yattı, bir şey vermedi. 6 bayram, hep birlikte itiraz ettik. ‘Tamam’ dedi, 1000’er lira ikramiye verdi. Birer maaş dedik, ‘1000 lira yeter’ dedi. O beğenmediğimiz 1000 lira 24 kilo kıyma alıyordu. Şimdi 3 bin lira alacaksınız. Git kasaba, 6 kilo kıyma alıyor. Ramazan, mübarek gündeyiz. Allah oruçlarınızı kabul etsin.

CEYHAN MİTİNGİ

Özgür Özel, Adana’da önce Ceyhan’da miting düzenledi.

İYİ Parti seçmenine seslenen Özel, “Biz Ceyhan’da İYİ insanların, İYİ Partililerin, yakasında güneş olanların, oradan kopmuş ama gönlünde Atatürk sevgisi olanların oylarına talibiz” dedi. “Eski dosttan düşman olmaz” diyen Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeniden Refah Partisi’ne hedef alan açıklamalarını eleştirdi.

Özel’in ifadeleri şöyle:

“Tayyip Bey ittifak ortağına, hem de Necmettin Erbakan hocanın oğluna methiyeler düzüyordu. Elini kaldırıyordu. Şimdi ittifak dışına çıktı, diyor ki ‘cambaz bu’ diyor. ‘Bunlar dolandırıcı’ diyor. Bugün birlikte, yarın ayrı olursun. Bir sayın Genel Başkanı ‘zübük’ demek şu demek; Tayyip Bey kimseyle samimi bir ilişki kurmuyor. Hep çıkar ilişkisi, bugün oyu ona verirsen ondan iyisi yok. Yarın biraz uzak durursan hemen hainsin, teröristsin… Bu kulaklar neler duydu, ne diyor; canınız sağ olusun. Çünkü biz sadece sosyal demokratların değil; milliyetçi demokratların, muhafazakar demokratların, bütün demokratların oyuna talibiz.”

Kaynak: TELE1