Özgür Özel: Emeklilerin her ay 5.5 çeyrek altın kaybı var

Yayın tarihi: 17 Mart 2024 Pazar 10:29 am - Güncelleme: 17 Mart 2024 Pazar 11:05 am

Haber: CEREN URAL

CHP lideri Özgür Özel Düziçi’nde Halk Buluşması’nda emeklilerin her ay 5,5 çeyrek altın kaybına dikkat çekerek sandığa gitme çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Düziçi’nde Halk Buluşması’nda açıklamalarda bulundu.

Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mülakatı kaldırma sözünü yerine getirmediğini söyleyerek öğretmenlerin atama talebini dile getirdi. Özel, ”Bu 1 milyon öğretmen, söz verilmesine rağmen mülakata sokuluyor, mülakat kaldırılmadı. Öğretmen kardeşlerimiz diyorlar ki ‘Mülakatsız acilen 80 bin atama istiyoruz’ diyorlar. Türkiye’deki bütün öğretmenlere destek veriyoruz” dedi.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

”-Bir altın madeni tehlikesi var. Eğer altın madeni Düziçi’ne gelirse siyanür suya karışır, hepimizin sağlığını tehdit eder. Biz CHP olarak tavrımız her zaman net; Türkiye’nin dört bir tarafında biz halk sağlığına karşı hiçbir şeye evet demeyiz

-Geçen seçimde Recep Tayyip Erdoğan, öğretmen adaylarına öğretmenliği üniversitede okumuş, öğretmen olmayı hak etmiş kişilere söz verdi, ‘mülakatı kaldıracağım’ dedi. Atama yapacağız dediler. Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde 60-80 bin arasında ataması yapılmamış öğretmen vardı. ‘Böyle şey olmaz, hepsini atayacağım’ dedi, şimdi 1 milyon öğretmen var.  Bu 1 milyon öğretmen, söz verilmesine rağmen mülakata sokuluyor, mülakat kaldırılmadı. Öğretmen kardeşlerimiz diyorlar ki ‘Mülakatsız acilen 80 bin atama istiyoruz’ diyorlar. Türkiye’deki bütün öğretmenlere destek veriyoruz.

“EMEKLİLERİN 5,5 ÇEYREK ALTIN KAYBI VAR”

Bu Türkiye’nin en büyük, en kalabalık ve en yoksul korosu. Tayyip Erdoğan’ın partisi iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Yani hiç ellemese bugün 1,5 asgari ücret 26 bin lira. O geldiğinde en düşük emekli maaşınız 8 çeyrek altın alıyordu. Şimdi gidin 2,5 çeyrek altın almıyor. 5,5 çeyrek altın kayıp. Bir emekli değil, bütün emekliler; 5,5 çeyrek altını her ay kaybediyorlar. Siz ayda 5,5 çeyrek altını bir seçim sandığında kaybettiniz, onu arayacaksınız yine bir başka seçim sandığında, 31 Mart’ta sandık başında arayacaksınız.”

Özgür Özel: Değişim karşıtı arkadaşlar Kemal Bey adına konuşup partiye zarar veriyor

Kaynak: TELE1