Özgür Özel’den Erdal Beşikçioğlu açıklaması: Mansur Yavaş’ın bayağı hoşuna gitmişti

Yayın tarihi: 10 Ocak 2024 Çarşamba 8:27 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2024 Çarşamba 8:50 pm

CHP’de Erdal Beşikçioğlu‘nun Etimesgut’tan aday gösterilmesine Mansur Yavaş’ın karşı çıktığı iddiası Özgür Özel’e soruldu. Özel “Beşikçioğlu’nun adaylığı fikrini Mansur Yavaş’la ilk paylaştığımda hoşuna gitmişti, yine gider…” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Behzat Ç. dizisiyle tanınan ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun Ankara’nın Etimesgut ilçesinden aday gösterildiğini doğruladı. Karar bugün Parti Meclisi’nde görüşülecek.

MYK toplantısı sonrası 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle gazetecilerle bir araya gelen Beşikçioğlu’nun adaylığına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın karşı çıktığı iddiasına ilişkin konuştu.

TELE1’den Burcu Yıldırım’ın haberine göre Özel “Ben Mansur Bey’le Beşikçioğlu’nun adaylığı fikrini paylaştığımda Mansur Bey’in bayağı hoşuna gitmişti. Halen daha hoşuna gittiğini ümit ediyorum. Öyle yani itiraz edeceği bir şey yok. Belki Etimesgut’la ilgili başka şey olabilir ama Mansur Bey’in de gücüne güç katacaktır. Orada bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz” dedi.

CHP’de Erdal Beşikçioğlu aday oldu Mansur Yavaş karşı çıktı iddiası

GAZETECİLERİ KUTLADI: TAAHHÜT EDİYORUM ÇÖZECEĞİZ

Gazetecileri de 10 Ocak vesilesiyle kutlayıp karanfil veren Özel “Türkiye’deki bütün örgüt özgürlükleri değerlendirdiğimizde en zor iş gazetecilerin işi çünkü Türkiye’de gerçekten basın özgürlüğü noktasında ciddi bir sıkıntı yaşandığı ortada. Özellikle gazetecilerin çalışma şartları mesleklerini yaparken kendilerini ne kadar özgür hissediyorlar, ne kadar özgür davranabiliyorlar ve nelerle karşılaşıyorlar… Bunlar bizim üzüldüğümüz, çözmeye taahhüt ettiğimiz sorunlar” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sendikal örgütlenme sorununa da dikkat çeken Özel “O konuda siz mücadele edeceksiniz biz elimizden geleni yapacağız ama gelecek yıllara bu sorunların çözülmüş olmasını temenni ediyoruz. Çözülmemiş olarak bir daha bir araya geliyoruz. Burada biraz bizim de kusurumuz var ama önümüzdeki sürecin bu açıdan biraz daha umut verici olacağını ben kendim hissediyorum veya taahhüt edebilirim” diye konuştu.

Kaynak: TELE1