CHP’de Erdal Beşikçioğlu aday oldu Mansur Yavaş karşı çıktı iddiası

Yayın tarihi: 10 Ocak 2024 Çarşamba 5:43 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2024 Çarşamba 6:51 pm

CHP’de kritik MYK toplantısında aday isimlerinde anlaşmazlık çıktı. Oyuncu Erdal Beşikçioğlu Etimesgut adayı oldu. İddiaya göre Mansur Yavaş buna karşı çıktı.

Yerel seçimlere kısa bir süre kalırken açıklanmayan belediye başkan adaylarını belirlemek üzere toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) anlaşmazlık yaşandı.

Toplantıda “Behzat Ç.” dizisi ile tanınan oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun Ankara’nın Etimesgut Belediye Başkan Adayı oldu. CHP MYK’den geçen karar Parti Meclisi’ne sunulacak.

TELE1’in edindiği kulis bilgisine göre, Mansur Yavaş Beşikçioğlu ismine karşı çıktı.

Yavaş’ın Beşikçioğlu yerine İYİ Parti’den geçtiğimiz günlerde istifa eden Mesut Özaslan’ı aday olarak görmek istediğini ilettiği belirtiliyor.

Yaşanan anlaşmazlık nedeniyle görüşmeler devam ederken CHP’nin Parti Meclisi toplantısı da 19:30’a ertelendi.

Bu arada Ankara ve İstanbul adayları başta olmak üzere birçok ilde gösterilecek aday listelerinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında anlaşmazlık yaşandığı da iddialar arasında.

KULİSLERDE NELER KONUŞULUYOR?

TELE1 Muhabiri Burcu Yıldırım “Beşikçioğlu konusunda son noktayı PM koyacak. Yaklaşık 300 civarında belediy başkanı adayı açıklanması bekleniyor. MYK toplantısı iki saatlik gecikmeyle başladı. Acaba İstanbul ve Ankara listelerinde sorun mu var diye düşündük. Ancak Genel Merkez’den doğru olmadığını yanıtını aldık” dedi.

Yıldırım “Mersin, Adana ve Aydın kesin olarak açıklanacak. Ve mevcut adaylarla devam edilecek. İstanbul, Ankara ve İzmir ilçeleri açıklanacak. Çankaya ve İzmir Büyükşehir Belediye adayı açıklanmayacak. Öte yandan Zonguldak için Tahsin Erdem, Tunceli için Ali Mustafa Çelik, Kırklareli içinse Mehmet Siyam Kesimoğlu isimleri öne çıkıyor. Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen ismi tartışılıyor. Daha genç bir adayın ismi geçiyordu. Geçen hafta bu tartışmaların eridiği gelen kulis bilgiler arasında. Büyükerşen’in eski genel sekreter Ayşe Ünlüce’yi önerdiği belirtildi. Antalya, Muğla ve Tekirdağ yeni isimlerle devam edileceği konuşuluyor” ifadesini kullandı.

Erdoğan ‘yok’ demişti! AKP’li vekil ‘Kürt sorunu’ deyip CHP’yi suçladı

Kaynak: TELE1