Özgür Özel’den Çalık’a: Vatandaşın canı pahasına İliç’i sömürenler sorumluluktan kaçamazlar!

Yayın tarihi: 15 Şubat 2024 Perşembe 4:16 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2024 Perşembe 7:27 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir aday tanıtımı toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Maden faciasıyla ilgili de konuşan Özel İliç’teki şirketin ortağı olan Çalık Holding’in açıklamalarına da değinerek, “Orayı sömürenler sorumluluktan kurtulamazlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir’deki aday tanıtım toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İliç’deki Anagold Madencilik’in daha önce siyanür sızıntısıyla gündeme gelmesini hatırlatarak, “16 milyon lira ceza kesilen bu şirketin 222 milyon lira  vergi cezası affedildi. Bir yandan ceza kesip bir yandan 16 katı cezayı affettiler. Bu ceza değil ödüllendirmektir” dedi.

Çalık Holding’den sorumluluktan kaçma savunması: Sadece finansal yatırımcısıyız

Özel, Anagold Mandencilik’in İliç’teki Çöpler Altın Madeni ortağı Çalık Holding’in, “Biz finansman sağlıyoruz” açıklamalarına karşılık verdi. Çalık Holding’in bu açıklama ile sorumluluktan kaçamayacağını söyleyen Özel, “Yüzde 80 yabancının yüzde 20 kendilerinin. Oraya yatırım yapıyorsanız altın çıksın diye yapıyorsunuz. Orada yaşanacak bir şeyin da sorumlusunuz. Hukuk bunu söyler akıl bunu söyler. Kendilerini bu işten sıyırmaya çalışmaları, iktidarla olan yakın ilişkileriyle olmaması gereken bir yöntemle altın çıkarılmasına seyirci kalıp, kaynak sağlayan orayı sömürenler sorumluluktan kurtulamazlar” ifadelerini kullandı.

Maden faciasında yakınını bekleyen vatandaş isyan etti: Bize para verdi kanımızı emdi

Siyanürle altın aranan madenin kapatılmasını belirten Özel, “Derhal kapatılmasını öneriyoruz. Denetlenmesi felaketin ertelenmesidir. Çevre mücadelesi verenlere terörist muamelesi yapanlar bu facianın sorumlusudur” diye konuştu

 

Kaynak: TELE1